USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Eyüpsultan Camii’nde Ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi

ÜSKÜDAR VALİDE-İ CEDİD CAMİİ'NDE DE KILINAN İLK TERAVİH NAMAZIYLA RAMAZAN AYININ MANEVİ ATMOSFERİ YAŞANDI. SAĞANAK YAĞIŞA RAĞMEN CAMİYİ DOLDURAN VATANDAŞLAR, RAMAZAN’IN İLK TERAVİHİNDE SAF TUTARAK DUALAR ETTİ.

Eyüpsultan Camii’nde Ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi
18-02-2026 22:16

İstanbul’da vatandaşlar, Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için çocuklarıyla beraber Eyüpsultan Camii’ne ve Üsküdar’daki Valide-i Cedid Camii’ne akın etti.


Ramazan ayının gelmesi ile bu akşam ilk teravih namazı kılındı. Eşleri ve çocukları ile Eyüpsultan Camisi’ne gelen vatandaşlar dua ederek teravih namazlarını kıldı. Vatandaşların akın ettiği camide, teravih öncesi ramazanın faziletlerinin anlatıldığı vaaz verildi. Vatandaşlar, namaz öncesi Eyüp El Ensari’nin türbesine giderek dualar etti.


Teravih namazı kılmak için Eyüpsultan Camii’ne gelen Muhammet Efe Kaçarlı, "Eyüpsultan Camii’ne geldik. İlk namazımızı kıldık, ilk dualarımız ettik. Bu gece de kalkıp sahurumuzu inşallah yapacağız" dedi.


Bütün Müslümanların Ramazan’ını kutladığını Ömer Mert Bilici, "Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Manevi değeri bizim için çok yüksek olan Eyüpsultan Camii’nde ilk teravih namazımızı kıldık. Allah’ın izniyle bu gece de sahura kalkacağız. Bütün İslam aleminin başta Filistin olmak üzere bütün müslümanların Ramazan’ı mübarek olsun. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum" diye konuştu.


Ömer Faruk Karamürsel ise, "Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlı olmasını dilerim. Bütün milletimizin dualarının bu mübarek ayda kabul olmasını, Birlik ve beraberliğimizin, nice güzel günlerin bu mübarek ayda dualarımızla birlikte kabul olmasını dilerim. Bu ay herkesin evine huzur ve bereket getirsin. Herkesin ve bütün İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun" şeklinde konuştu. Valide-i Cedid Camii’nde ilk teravih heyecanı


Üsküdar Valide-i Cedid Camii’nde de kılınan ilk teravih namazıyla Ramazan ayının manevi atmosferi yaşandı. Sağanak yağışa rağmen camiyi dolduran vatandaşlar, Ramazan’ın ilk teravihinde saf tutarak dualar etti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ