Ana içeriğe geç

Fiyatlardaki dengesizlik çiftçiyi kuru üzüme sevk etti

DÜNYACA ÜNLÜ SOFRALIK SULTANİ ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜMÜNÜN YETİŞTİRİLDİĞİ MANİSA'NIN SARIGÖL İLÇESİNDE SOFRALIK ÜZÜMDEKİ FİYAT DENGESİZLİĞİ ÇİFTÇİYİ KURU ÜZÜME SEVK ETTİ.

SON DAKİKA
Fiyatlardaki dengesizlik çiftçiyi kuru üzüme sevk etti

Dünyaca ünlü sofralık Sultani Çekirdeksiz üzümünün yetiştirildiği Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde sofralık üzümdeki fiyat dengesizliği çiftçiyi kuru üzüme sevk etti.


Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 113 bin dekarlık alanda tarımı yapılan dünyaca ünlü sofralık Sultani Çekirdeksiz Üzümünde yüzde 80’den fazla üretici üzümlerini yaş olarak satışa sunuyor. Bu yıl sofralık yaş üzümde fiyatların belirlenmemesi nedeniyle üreticiler yönünü kuru üzüme çevirdi. Bağlarda bekletilen üzümler hasat edildikten sonra serilerek kurutmaya bırakılıyor. Geçtiğimiz yıl yaş üzümün kilogramını 45 TL’ye sattığını ancak bu yıl henüz alıcı bulamadığını belirten üzüm üreticisi Mustafa Akciğer, üzümünü kurutarak hem daha fazla dayanmasını sağladığını hem de fiyat dengesizliğinden kaçındığını söyledi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle