USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Gaziantep’te gençlere küresel teknoloji eğitimi

GAZİANTEP’TE GENÇLERE KÜRESEL TEKNOLOJİ EĞİTİMİ

Gaziantep’te gençlere küresel teknoloji eğitimi
09-04-2026 16:42

GASMEK ile Huawei iş birliğinde başlatılan ICT programı, uzaktan eğitim modeliyle gençleri uluslararası iş gücüne hazırlayacak.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GASMEK, teknoloji alanında yeni bir eğitim programını hayata geçiriyor. Huawei ICT Academy iş birliğiyle başlatılan program, gençleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı hedefliyor.


Küresel müfredatla eğitim


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülecek program kapsamında, Huawei’nin küresel standartlara uygun ICT müfredatı uygulanacak. Eğitimler tamamen uzaktan modelle gerçekleştirilecek.


Program, katılımcılara mekandan bağımsız şekilde eğitim alma fırsatı sunacak. Uzaktan eğitim altyapısıyla farklı yaş ve kesimlerden bireylerin programa erişimi kolaylaştırılacak.


Uluslararası kariyere açılan kapı


Eğitimi tamamlayan katılımcılar, edindikleri bilgi ve becerilerle küresel iş gücü piyasasında yer bulabilecek donanıma ulaşacak. Program, uluslararası geçerliliğe sahip içerikleriyle dikkat çekiyor.


Esnek ve erişilebilir yapısıyla program, eğitimde fırsat eşitliğinin artırılmasına katkı sunmayı hedefliyor. Teknolojiye erişimin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.


Dijital dönüşüme destek


GASMEK ile Huawei iş birliğinde başlatılan eğitim programı, Gaziantep’in dijital dönüşüm sürecine katkı sunarken, gençlerin teknoloji alanında yetkin bireyler olarak yetişmesini amaçlıyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ