Ana içeriğe geç

Gurbetçilerin Avrupa’ya dönüş yolunda hüzünlü vedası

TÜRKİYE'DEKİ TATİLLERİNİN ARDINDAN GURBETÇİLERİN AVRUPA'YA DÖNÜŞ YOLCULUĞU SÜRERKEN, EDİRNE'DEKİ KAPIKULE SINIR KAPISI'NDA HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR. MEMLEKETLERİNDEN AYRILAN GURBETÇİLER, DÖNÜŞ YOLUNDA YAŞADIKLARI HÜZNÜ DİLE GETİRDİ.

SON DAKİKA
Gurbetçilerin Avrupa’ya dönüş yolunda hüzünlü vedası

Türkiye’deki tatillerinin ardından gurbetçilerin Avrupa’ya dönüş yolculuğu sürerken, Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’nda hareketlilik devam ediyor. Memleketlerinden ayrılan gurbetçiler, dönüş yolunda yaşadıkları hüznü dile getirdi.


Yaz tatillerini aileleri ve yakınlarıyla geçirmek için Türkiye’ye gelen gurbetçiler, izinlerinin sona ermesiyle birlikte başta Almanya olmak üzere yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönmek üzere yola çıktı.


Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaşan gurbetçiler, işlemlerinin ardından Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya geçiş yaparken, Türkiye’den ayrılmanın kendileri için hüzünlü olduğunu belirtti. Gurbetçiler, tatilin kısa sürdüğünü ve memleketten ayrılmanın zor geldiğini ifade ederek, bir sonraki izin döneminde yeniden Türkiye’ye gelmenin hayalini kurduklarını söyledi.


Edirne’deki Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule Sınır Kapıları’nda da gurbetçilerin Avrupa’ya dönüşleri devam ediyor. Gurbetçi sezonunun ise sona yaklaştığı öğrenildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle