Marmaris’te iş insanı İdris Akgül, Marmaris Ticaret Odası başkanlığına aday olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
Akgül, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda hedeflerini anlatarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Toplantıda adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Akgül, Marmaris’in yalnızca bugünkü ekonomik gücünün değil, gelecekteki marka değerinin de büyütülmesi gerektiğini ifade etti.
Marmaris’in turizmden ticarete, girişimcilikten yatırıma kadar güçlü bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirten Akgül, bu potansiyelin doğru bir vizyonla desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.
Akgül, “Bugün burada sadece bir adaylık açıklamak için değil, Marmaris’in geleceğine dair bir söz söylemek için bulunuyorum” dedi.

“ÜYELERİNİN YANINDA DURAN BİR YAPI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Marmaris Ticaret Odası’nın yalnızca mevcut ticari faaliyetleri yöneten bir yapı olmaması gerektiğini ifade eden Akgül, üyelerin sorunlarına çözüm üreten ve yeni fırsatlar oluşturan bir anlayışı hayata geçirmek istediklerini söyledi.
Akgül, “Bizim meselemiz sadece bir ticaret odası yönetmek değil. Üyelerinin yanında duran, sorunlarına çözüm üreten, yeni fırsatlar yaratan ve Marmaris’in ekonomik geleceğinde aktif rol alan bir yapı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.
Marmaris’in ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü bir ekonomik ve turistik marka haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Akgül, dünyadaki şehirlerin ve destinasyonların birbirleriyle yarıştığını belirterek, Marmaris’in bu yarışta yön veren kentlerden biri olması gerektiğini kaydetti.
“GEÇMİŞİN DENEYİMİNİ GELECEĞİN ENERJİSİYLE BULUŞTURACAĞIZ”
Geçmiş dönemlerde Marmaris Ticaret Odası’na emek verenlere teşekkür eden Akgül, değişim hedeflerinin geçmişi yok saymak anlamına gelmediğini söyledi.
Akgül, “Değişimi, geçmişi yok saymak için istemiyoruz. Tam tersine, geçmişin deneyimini geleceğin enerjisiyle buluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Adaylık sürecinde projelerini ilerleyen dönemde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Akgül, hazırlayacakları projelerin gerçekçi ve uygulanabilir olacağını söyledi. Büyük vaatler yerine kaynağı, planı ve sonucu belli olan çalışmalar ortaya koyacaklarını ifade eden Akgül, “Çünkü artık Marmaris’in kaybedecek zamanı yok” dedi.
BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI
Adaylık açıklamasının ardından yerel ve ulusal basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İdris Akgül, Marmaris Ticaret Odası başkanlığına ilişkin hedefleri, projeleri ve önümüzdeki döneme dair planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Akgül, adaylığının Marmaris Ticaret Odası üyeleri ve Marmaris için hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün gerçekten beyaz bir sayfa açıyoruz. O sayfayı hep birlikte çalışarak, üreterek ve değer yaratarak dolduracağız. Biz hazırız. Marmaris’in çalışmaya, üretmeye ve kazandırmaya ihtiyacı var” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.














Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir