USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR; VATANIMIZ VE BAYRAĞIMIZ

İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR; VATANIMIZ VE BAYRAĞIMIZ
06-05-2023 12:04
48

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel  Başkanı  Kemal  Kılıçdaroğlu, Muğla mitinginde konuştu: “Kadın ne kadar güçlüyse toplum da o kadar güçlüdür. Yapmamız gereken şu: Eğer değişim istiyorsak sandığa gideceğiz. Benim 85 milyona söz var: 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbir ayrım yapmayacağım. Herkesi kucaklayacağım. 22 yıldır yiye yiye doyamadılar. 5-6 yerden maaş alan var. 22 yılda 418 milyar dolar dışarıya götürdüler. Hiçbir uluslararası mahkeme bir devletin soyulmasına göz yummaz. Amerika'da 35 katlı gökdelen yapmışlar. Londra'da villaları var. Attığınız her adımı biliyorum. O binalar da bizim ülkemizin olacak. Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem. Bizim iki kırmızı çizgimiz var; Vatanımız ve bayrağımız. Bu kadar. Nokta” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’da miting düzenledi. Mitinge; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Millet İttifakı temsilcileri katıldı. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, “Sandıklara giderken; geçen dönem AK Parti’ye veya MHP’ye oy veren bir arkadaşımızı da ikna edip götürecek miyiz? Bu en zoru biliyorum, ama önemli olan zoru başarmaktır. Çünkü, Türkiye’nin değişime ihtiyacı var; Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Türkiye’nin ayrışmaya değil beraber olmaya ihtiyacı var. Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, engellisiyle; hep beraber bu güzel ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Benim 85 milyona söz var: 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbir ayrım yapmayacağım. Herkesi kucaklayacağım. Bunlar gibi olmayacağız. Toplumu ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplaştırmayacağız. Ahlakı egemen kılacağız, devlette adaleti egemen kılacağız. Kadın erkek eşitliğini sağlayacağız. Kadına yönelik şiddeti en sert şekilde, koşullar ne olursa olsun engelleyeceğiz” dedi.

KADIN NE KADAR GÜÇLÜYSE TOPLUM DA O KADAR GÜÇLÜDÜR

Vatandaşlara sandığa gitmelerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülke inşa etmek istediklerini kaydetti.  Kılıçdaroğlu, “Kadın ne kadar güçlüyse toplum da o kadar güçlüdür. Yapmamız gereken şu: Eğer değişim istiyorsak sandığa gideceğiz. Hiçbir evde, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa etmek istiyoruz. O nedenle biz, aile destekleri sigortasını getireceğiz. Bütün kadınların sosyal güvencesi devlet olacak. Bütün kadınlar tıpkı memur, işçi, emekli gibi düzenli olarak bankadan aylığını alacak ve çoluğunun çocuğunun rızkını sağlayacak. Biz aile destekleri sigortasını getireceğiz. Kadınlarımıza desteğe yönelik büyük projelerimiz olacak. Bütün köy okullarını açacağız. 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Kırsaldaki çocuk kente gelmek zorunda kalmayacak. Beslenme çantası derdi olmayacak. 5 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. O gençler bu iktidarı değiştirecek. Millet ittifakına vereceğiniz oyun ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Size güveniyorum. İktidarımızda hiçbir üreticiyi toprağa küstürmeyeceğiz. Buğday, et, canlı hayvan, arpa, mısır dışarıdan geliyor. Türkiye cennet gibi bir ülke. Herşeyimiz var. Ama çiftçiyi toprağa küstürdüler. Çiftçimiz asla ve asla zarar etmeyecek” dedi.

KUL HAKKI YEMEM, YEDİRMEM!

Bütün Suriyelileri geri göndereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Kaç yıldır ev sahipliği yapıyoruz. Ama artık yeter. Onlar kendi ülkelerine gitmeliler. Onları ülkelerine yerleştireceğiz. 22 yıldır yiye yiye doyamadılar. 5-6 yerden maaş alan var. 22 yılda 418 milyar dolar dışarıya götürdüler. O paraları getirip bu millete vereceğim. Bay Kemal o parayı son kuruşuna kadar getirecek. Sizin o paraları dışarda hangi bankaya yatırdığınızı biliyorum. Hiçbir uluslararası mahkeme bir devletin soyulmasına göz yummaz. Amerika'da 35 katlı gökdelen yapmışlar. Londra'da villaları var. Attığınız her adımı biliyorum. O binalar da bizim ülkemizin olacak. Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem. Benim sarayda oturma gibi bir niyetim yok. Bizim mutlu bir evimiz var. Millet açlıktan kıvrılırken sarayda oturulmaz. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşayacağım. Cumhurbaşkanı seçildiğimde Çankaya'ya gideceğim” diye konuştu.

“BÜTÜN ÜNİVERSİTELER BİLGİ ÜRETECEK”

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Boşalan Anadolu’nun içinde, fabrikalar olacak. İnsanlar çalışacak, üretecek. En önemlisi katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz. Bütün üniversiteler bilgi üretecek. Herkesin düşüncesine saygı duyacağız, aykırı düşüncelerin tamamına saygı duyacağız. Düşünmek, sorgulamak kadar önemli bir şey yoktur. Eğitimin özü nedir biliyor musunuz? Çocuğun merak duygusunu ne kadar büyütürseniz eğitim o kadar başarılı olur. Çocuğun merak duygusu büyüyecek. Eğitim de büyüyecek. Bizim öğretmenlerimiz bunu yapacaklar. Ve bizim üniversitelerimiz bilgi üretecek. Biz bunların tamamını yapacağız. Hiçbir endişe duymayın.

 

İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR; VATANIMIZ VE BAYRAĞIMIZ

Terör nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap veren Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yahu arkadaş, terör örgütünün saldırdığı kişi benim. Benim yanımda hiçbiri milliyetçilik yapamaz. Kuzey Irak'ta askerimizin kafasına çuval geçirilirken neden sesiniz çıkmadı. Milliyetçi olan kendi ülkesi için çalışır. Bizim iki kırmızı çizgimiz var; Vatanımız ve bayrağımız. 5 yıl içinde Akdeniz Havzasının en güçlü ülkesi olacağız. İstanbul'un nüfusu azalacak. 5 yıl içinde fabrikalarımız artacak. İnsanlarımız üretecek. Herkesin düşüncesine saygı duyacağız. Benim siyasette kalıcı olmak gibi bir düşüncem yok. Bu ülkeye kardeşlik, barış, huzur gelecek. Ben gideceğim. Ailemle huzurlu bir yaşam süreceğim”

 

"FAİZ, UYUŞTURUCU, İMAR BARONLARINA SON VERECEĞİZ"

Ahmet Davutoğlu , "13'üncü cumhurbaşkanımız ile beraberiz. Bu ülkeyi yolsuzluklarla, yasaklarla boğan iktidardan ülkeyi bahara taşıyacağız. Anadolu’yu adım adım dolaşıyoruz. Yeni bir Türkiye ve yeni bir bahara doğru yürüdüğümüzü görüyoruz. Paniğe kapıldılar. Söyleyecekleri söz kalmayınca bizi tehdit ediyorlar. Biz tehdide boyun eğmeyiz.

Bunların en militanları Adalet Bakanı ve İçişleri bakanı. Neymiş, biz teröristlerle işbirliği yapıyormuşuz. İnsan utanır yahu. 2019'da seçimlerde Osman Öcalan'ı TRT ekranlarına çıkardılar. Bunu halka unutturamazlar. 15 Mayıs'ta hukuk bunu size soracak" diyerek Muğla'da MUÇEV eliyle sahillerin yandaşlara peşkeş çekildiğini söyledi. Davutoğlu, "Kıyılarımızı talan ediyorlar. MUÇEV diye bir vakıf. Güya vakıf şirket şirket. Bütün bu alanları kapatıyor. Onlar üzerinden iktidara yakın olan şirketler, buralara imara açıyor. Yeni rant alanları oluşturuyorlar. Bu MUÇEV denilen arkasında rant çetelerinin olduğu yerlere son vereceksiniz. Rant çetelerine son vereceksiniz. İmar baronlarına, faiz baronlarına, uyuşturucu baronlarına son vereceğiz" diye konuştu.

MİKAİL ZEYBEK


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34