USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Marmaris

İmzalar teslim edildi

Marmaris’te 16 gündür devam eden ‘Her Türlü Canlıya Şiddete Hayır’ platformunda toplanan binlerce imza ile sonuç bildirgesi, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun ve Ak Parti Marmaris Kadın Kolları Başkanı Elmas Bozkır’a kampanyayı organize eden Arzu Sarıtaş tarafından teslim edildi.

İmzalar teslim edildi
24-07-2018 09:58
26-12-2023 10:23

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Marmaris İlçe Temsilciliği Arzu Sarıtaş’ın koordinesinde oluşturulan “ Her türlü canlıya şiddete hayır” platformunda 16 gün boyunca toplanan imzalar, CHP Muğla Milletvekili Avukat Burak Erbay, İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun ve Ak Parti Marmaris Kadın Kolları Başkanı Elmas Bozkır’a iletildi.  Toplumdaki artan şiddet olaylarına karşı duyarlı davranıp platform oluşturan gazetemizin sorumlu yazı işleri müdürümüz Arzu Sarıtaş’a teşekkür eden Burak Erbay, konuyu Türkiye genelinde geniş kitlelere yayıp daha çok ses getirmesini sağlayacağını belirtti. ‘Her Türlü Canlıya Şiddete Hayır’ adlı platformun farkındalık yaratmak adına güzel bir proje olduğuna değinen Erbay sözlerine şöyle devam etti: “Her türlü şiddete hayır kampanyanızı duydum. Gerçekten mutlu oldum. Son zamanlarda ülkemizde artan bir şiddetle karşı karşıyayız. Ve her türlü canlıya, hayvanlara, çocuklara ve kadınlara karşı bir şiddettin arttığını görmekteyiz. Tabiki bu bizi üzüyor, derinden yaralıyor. Bunun sebeplerini uzun uzadıya tartışabiliriz. Yaşadığımız ekonomik sıkıntıdan tutun, eğitimden tutun birçok etkenler olduğunu biliyoruz. Bu konuda da herkese büyük görevler düşüyor. Sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilerden, eğitim kurumlarına ve devletimize kadar. O yüzden bir farkındalık yaratma toplumu bu konuda uyarmak adına yürüttüğünüz bu kampanyadan dolayı ben de size çok teşekkür ediyorum. 16 gün boyunca sıcakta meydanda binlerce kişiye ulaştınız. Bu konuda farkındalık yaratmaya çalıştınız. Gerçekten elinize emeğinize sağlık. Bende sizin bana ilettiğiniz 10 bin 600 imzayı alıp yarın Ankara’ya gidiyorum. Bunun Türkiye daha etkili bir şekilde duyurup geniş kitlelere ulaşması için elimden geleni  yapacağım. Partinin üst organlarıyla görüşüp TBMM’de bir basın açıklaması yapıp, vermiş olduğunuz mücadeleyi Türkiye’ye yayılması için elimden geleni yapacağım. Tekrar ben size teşekkür ediyorum.”

 

“Örnek bir platform”

İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, örnek bir platform olduğunu belirterek şunları söyledi: “Öncelikle Muğlalı hemşerilerime teşekkür ederim milletvekili seçtikleri için.  Bu göreve layık olmaya çalışacağız. Elimizden geldiği kadar onların meselelerini Ankara’ya taşımaya gayret sarf edeceğiz. Her türlü canlıya şiddet platformunu oluşturduğunuzdan dolayı duyarlılığınız için teşekkür ederim. Sizin bu platformunuz örnek bir davranıştır. Yerel basının temsilcileri olarak sizlerin öncü olması çok güzel. Normalde sivil toplum örgütlerinin ve anne babaların ön ayak olması lazım.  Yerel basın olarak böyle örnek bir proje gerçekleştirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Sizler küçük bir taş attınız ve o şimdi dalga dalga yayılmaya devam edecek. İnanıyorum ki bu şuur bu duyarlılık bütün Türkiye’ye yayılacaktır. Çünkü çok vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Çocuk istismarı,  kadına şiddet ve tecavüz, hayvana şiddet ve tecavüzler garip bir Türkiye oldu. Durum o kadar alışıldı ki artık sıradan olaylarmış gibi gelmeye başladı. İşte bu yüzden sizin bu girişimini son derece önemli . Bu olayların sıradan olmadığını söylemeye çalışıyorsunuz. Biz de parti olarak bu olayda ilçe teşkilatımız her türlü desteği veriyor. Biz de kendileriyle destek vermeleri konusunda görüştük zaten bizim kuruluş gayemiz budur. Biz parti olarak bu olaylara her zaman dikkat çekiyoruz.  Bu tür davaları arkadaşlarımız takip ediyor. Sosyal psikologların bu meselenin üzerine eğilmesi lazım.  Cezaları artırarak bunun önüne geçilmez Türkiye bununla yüzleşmek zorunda. Bence sizin platformunuz bu yüzleşmeyi sağlıyor. Ve ben bunun yaygınlaşacağız kanaatindeyim.  Parti olarak herşey için çok teşekkür ediyoruz”

“Herkes elini taşın altına koysun”

Her türlü canlıya şiddete hayır platformunu organize eden Arzu Sarıtaş, destek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu platforma destek veren siyasi partilere, odalara, sivil toplum kuruluşlarına ve milletvekillerine destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Dilerim ki bu platform bütün Türkiye’ye dalga dalga yayılır. Lütfen herkes elini taşın altına koysun. Ne gerekiyorsa yapılsın, yasalar çıkarılsın. İdam dışında bir ceza istiyoruz. Ama ağırlaştırılmış cezalar istiyoruz. Lütfen artık anneler ağlamasın.”


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35