USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İŞBİLMEZLİK ESNAFI ÇILDIRTTI

İŞBİLMEZLİK ESNAFI ÇILDIRTTI
27-05-2023 15:55
48

Muğla Büyükşehir, Marmaris Yat Limanı’ndaki yenileme çalışmasını yüzüne gözüne bulaştırdı. Aylardır bitirilemeyen yenileme çalışması turizme darbe vuruyor.  Gelen turistlerin kaçtığını söyleyen esnaf kan ağlıyor. Büyükşehir’in turizmi baltalayan inşaatıyla ilgili AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, sert konuştu: “Maalesef bu rezillik, sefillik  devam ediyor. Ben buradan belki de buraya hiç gelmemiş olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Marmaris'e davet ediyorum. Eğer cesaretiniz varsa gerçekten yüzünüz varsa, yaptığınız hizmetin arkasındaysanız gelin buyurun şu marinada bir on beş dakika yürüyün. Cesaretin varsa Marmaris’e gel marina esnafını ziyaret et” dedi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, Marmaris Yat Limanı’nda 33 Milyon 656 bin TL’lik yatırımla başlattığı yenileme çalışmasının aylardır bitirilememesi turizme darbe vurdu. Turizmin göz bebeği konumunda olan Yat Limanı’nın altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarıyla yeni bir çehreye kavuşacağı ifade edilmişti.  Aylardır şantiyeye dönen sahille ilgili, Muğla Büyükşehir’den yapılan açıklamada, çalışmalarda galeri hattı kazısının yüzde 100’ü tamamlanırken galeri imalatının da yüzde 97’si tamamlandığı ve galeri hattı beton kapak imalatı ve yüzey sökümleri devam ettiği bildirilmişti. Açıklamada, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Yat Limanı’nda devam eden 33 Milyon 656 Bin TL’lik yatırımı tüm hızıyla devam ediyor. Kısa süre içerisinde yenilenen modern alt ve üst yapısı ile yat limanı misafirlerini ağırlayacak” denilmişti.

ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Turizmin göz bebeğinde sezonun başlamasına rağmen, çalışmanın aylardır bitirilememesi vatandaşları isyan ettirdi. Turistler devam eden çalışmalardan dolayı Yat Limanına uğramadı. Rezervasyonlarını başka destinasyonlara kaydırdı. Şantiyeye dönen limana gide turistler çukurlara düşmemek için büyük çaba sarf ediyor.

MARMARİS’E KİNİNİZ Mİ VAR?

Vatandaşlar, “Marmaris'imize kininiz mi var?  Kasım’da değil de neden Şubat- Mart’ta başlandı. Haziran geldi, sokaklar kazılmış moloz dolu. Marmaris'in durumu içler acısı. Esnaf perişan, gelen turist rahatsız. Turistler kaçıyor. Çalışmalarda güvenlik göz ardı ediliyor. Yat Limanında gezen turistler çukurlara düşmemek için bastıkları yerlere çok dikkat ediyorlar. Taşlar berbat durumda oturmamış, düzgün yapılmamış, daha şimdiden çoğu parçalanmış herkesin ayağı takılıyor çok ama çok kötü” dedi.

CESARETİN VARSA MARMARİS’E GEL MARİNA ESNAFINI ZİYARET ET

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Büyükşehir’in turizmi baltalayan Marmaris Yat Limanı inşaatıyla ilgili açıklama yaptı. Mete, “Gezdiğimiz her yerde esnaf oldukça üzüntülü, sezonun açılmış olmasına rağmen turistlerimiz burada emniyetli bir şekilde yürüyememekte. Belediyenin halen yapmaya çalıştığı ve şu ana kadar yaptığı işlemler de oldukça kötü. Parke taşı diye döşediği malzemelerin yarısı kırık, mayınlı sahada yürür gibi yürüyorsunuz. Arkamda gördüğünüz milyon dolarlık teknelerin önünde hala inşaat molozları durmaya devam ediyor ve inşaat hızına baktığımızda da bunun devam edeceği gözüküyor.

 

Çalışanlar da büyükşehir belediyesinin park ve bahçelerden sorumlu personeli olması işçilik kalitesinin kötü olmasının açıklaması aynı zamanda. Marmaris'e yakışmıyor. Turizm sezonu açılmış, Dünyanın dört bir tarafından turistlerin geldiği bu şehrimize, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısına bu hizmet, rezillik yakışmıyor. Esnaf kan ağlar durumda ama büyükşehir belediyesinden bir kişinin gelip açıklama yapma yüzü yok anladığımız kadarıyla. Maalesef bu rezillik, sefillik  devam ediyor. Yani ne diyeyim? Allah inşallah vatandaşlarımıza, milletimize sabır verir. İnşallah bir an önce burası biter de onlar da ekmek kazançlarının peşine düşerler. Ama şu anki haliyle içler acısı bir durumla karşı karşıyayız. Ben buradan belki de buraya hiç gelmemiş olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Marmaris'e davet ediyorum. Eğer cesaretiniz varsa gerçekten yüzünüz varsa, yaptığınız hizmetin arkasındaysanız gelin buyurun şu marinada bir on beş dakika yürüyün. Göreceksiniz vatandaşın size ne kadar lütufkar olduğunu Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı” ifadelerini kullandı.

MİKAİL ZEYBEK


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35