USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ
25-11-2022 17:08
48

 

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı. İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Toksoy, yasaların kadınları korumaya yetmediğini, daha etkili çözümlerin gerekli olduğunu kaydetti. Başkan Toksoy, “Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için sözümüzü söylemek, taleplerimizi ifade etmek, şiddetin ve ayrımcılığın her türüne karşı bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Yasal mevzuat maalesef tek başına kadınları korumaya yetmiyor ve kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Çünkü ülkemizde mevzuatla uygulama arasında ciddi anlamda farklılıklar bulunmaktadır. İYİ Parti Marmaris Kadın Politikaları olarak İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz! Vazgeçmeyeceğiz!” dedi.

 

 

 

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı. İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Toksoy, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması, şiddetin ve ayrımcılığın her türüne karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.  Başkan Toksoy, “25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı mücadele eden Mirabal Kardeşler’ in tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinin ardından 1985 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Kadına Yönelik Şiddetin Yok Edilmesi için Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul edilen 25 Kasım günü, en son 1999’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olarak ilan edilmiştir. Biz kadınlar da her 25 Kasım günü olduğu gibi bugün de hem Mirabal Kardeşleri anmak ama en önemlisi kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için sözümüzü söylemek, taleplerimizi ifade etmek, şiddetin ve ayrımcılığın her türüne karşı bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz” dedi.

YASALAR KADINLARI KORUMAYA YETMİYOR

Kadınların şiddete karşı daha etkin çözümler istediğini dile getiren Ali Toksoy, “Dünyanın her yerinde kadınlar ne yazık ki fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik, sosyal, saldırıya maruz kalmakta ve vahşi bir şekilde yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Özellikle ekonomik sorunların derinleştiği, yoksulluğun arttığı bugünlerde kadınlar daha çok şiddete uğramakta ve uğradığı şiddetin, düzeyi artmaktadır. Öldürülen her kadın sadece şiddet verilerinde bir rakam değildir, onlar yaşamın ta kendisidir. Her gününü ölüm ve şiddet korkusuyla geçiren; işyerinde, çalışma yaşamında, evde, sokakta, Üniversitede yani yaşamın her alanında eşitsizliğe maruz kalan kadınlar artık daha etkili çözümler istiyor.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yasal mevzuatın varlığı önemli olmasına rağmen, daha da önemli olan husus ise mevcut yasaların ve uluslararası mevzuatın tam olarak, kararlı bir şekilde uygulanmasıdır. Çünkü yasal mevzuat maalesef tek başına kadınları korumaya yetmiyor ve kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Çünkü ülkemizde mevzuatla uygulama arasında ciddi anlamda farklılıklar bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ

İYİ Parti Marmaris Kadın Politikaları olarak İstanbul sözleşmesinden vazgeçmediklerini kaydeden Toksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece şiddetin sonuçları ile uğraşan bir yasal mevzuat yerine şiddeti ortadan kaldırmaya yönelik uluslararası sözleşmelerin uygulanması için adımlar atılması gerektiğini; şiddet uygulandıktan sonraki mücadele yerine, şiddetin uygulanmasının önüne geçilmesi yönündeki mücadele yöntemlerinin kadınları koruyacağına inanıyoruz. Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle etkin mücadele için toplumsal dönüşümü sağlayacak bütünlükçü bir devlet politikasına ve kurumlar arası iş birliğine ihtiyacımız vardır. Çünkü şiddeti kaynağına odaklı çözümler geliştirerek ve bu mücadelenin toplumsal düzeyde, genele yayılarak etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesini sağlayarak ve sonucunda toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayarak önleyebiliriz.

Bu anlamıyla da ülkemizin ilk imzacısı olduğu ve bir gecede bir kararname ile çıkma kararı alınan İstanbul Sözleşmesi tüm hükümleri ile hayata geçirilmelidir. Çünkü İstanbul Sözleşmesi fiziksel, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddet her tür şiddetle mücadele konusunda “Önleme, Koruma, Kovuşturma ve Destek Politikaları” olmak üzere bir yol haritası ortaya koymaktadır. Bu nedenle İYİ Parti Marmaris Kadın Politikaları olarak İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz! Vazgeçmeyeceğiz!”

ARZU BARIŞKANER


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35