USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Karadeniz’de dev dalgalar sahili yıktı geçti

KARADENİZ'DE DEV DALGALAR SAHİLİ YIKTI, GEÇTİ

Karadeniz’de dev dalgalar sahili yıktı geçti
28-02-2026 13:06

Samsun’da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Karadeniz’de oluşan 2-3 metrelik dev dalgalar, Atakum sahilinde yürüyüş yollarına ve tesislere zarar verdi.


Samsun’da 3 gündür aralıksız devam eden yağışla birlikte etkili olan şiddetli fırtına, özellikle Atakum ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Karadeniz’de oluşan dev dalgalar zaman zaman 2 ila 3 metreyi aşarak sahile vurdu. Fırtınanın etkisiyle büyüyen dalgalar, sahil şeridini adeta yıktı geçti.


Dalgaların taşıdığı devasa kayalar yürüyüş alanlarına fırlarken, bazı noktalarda yürüyüş yollarında çökmeler meydana geldi. Sahil boyunca maddi hasar oluştuğu gözlemlendi. Dev dalgalar, sahildeki duş ve soyunma kabinlerine de zarar verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise bariyer koyarak yürüyüş yollarında önlemler aldı.


Vatandaşlar, yıllardır Atakum’da yaşadıklarını ve ilk defa bu kadar büyük dalgalarla karşılaştıklarını belirterek sahilde birçok hasar meydana geldiğini ifade etti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ