Ana içeriğe geç

Kazdağları’ndaki yangın türbeye ulaşmadan söndürüldü

BALIKESİR'İN EDREMİT İLÇESİNDE KAZDAĞLARI ETEKLERİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINIRKEN, ALEVLERİN ARASINDA KALAN VE HALK ARASINDA "ŞIP ŞIP DEDE" OLARAK BİLİNEN SEYYİD MUHAMMET HAZRETLERİ TÜRBESİ'NİN ZARAR GÖRMEMESİ DİKKAT ÇEKTİ.

SON DAKİKA
Kazdağları’ndaki yangın türbeye ulaşmadan söndürüldü

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kazdağları eteklerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında halk arasında "Şıp Şıp Dede" olarak bilinen Seyyid Muhammet Hazretleri’nin türbesi de zarar görmedi.


Edremit ilçesine bağlı Kazdağları eteklerinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Yangın, Kadıköy Mahallesi’nde halk arasında "Şıp Şıp Dede" olarak bilinen Seyyid Muhammet Hazretleri Türbesi’ne ulaşmadan söndürüldü. Yangının en şiddetli yaşandığı alanlardan birinde yer alan türbenin çevresindeki otlar ve ağaçlar ise yandı.


Yangının ardından bölgeye gelen çevre sakinleri, türbenin alevlerin arasında kalmasına rağmen zarar görmediğini belirttiler. Bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle