Ana içeriğe geç

Kirazda rekoltenin arttırılması için kontroller sürüyor

AFYONKARAHİSAR'DA KİRAZ REKOLTESİNDE ARTTIRILMASI AMACIYLA ÜRETİM ALANLARINDA YÜRÜTÜLEN BİTKİ SAĞLIĞI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA, AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ TUZAK KONTROLLERİ İLE ARAZİ REFERANS VE PLANLI ÜRETİM ÜRÜN KONTROLLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

SON DAKİKA
Kirazda rekoltenin arttırılması için kontroller sürüyor

Afyonkarahisar’da kiraz rekoltesinde arttırılması amacıyla üretim alanlarında yürütülen bitki sağlığı çalışmaları kapsamında, Akdeniz meyve sineği tuzak kontrolleri ile arazi referans ve planlı üretim ürün kontrolleri gerçekleştirildi.


Kontrol çalışması Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Kontrollerin ardından kurumdan yapılan açıklamada ise "Tarımsal üretimde verim ve kalite kayıplarının önlenmesi amacıyla sürdürülen çalışmalarla, üretim alanları düzenli olarak takip edilmektedir. Teknik personelleri tarafından yapılan kontrollerde kiraz bahçelerinde zararlı takibine yönelik tuzaklar incelenirken, üretim alanlarında planlı üretim süreçleri ile ürün gelişim durumları da değerlendirildi. Üreticilerimizle karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak sahadaki mevcut durum hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildi" ifadelerine yer verildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle