USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kocaeli’de deniz dibinden 50 lastik çıktı

KOCAELİ'DE İZMİT KÖRFEZİ'Nİ KORUMA VE TEMİZ TUTMA ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA KÖRFEZ TÜTÜNÇİFTLİK SAHİLİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN DALIŞTA DENİZ DİBİNDEN 50 ARAÇ LASTİĞİ ÇIKARILDI.

Kocaeli’de deniz dibinden 50 lastik çıktı
18-02-2026 11:33

Kocaeli’de Körfez Tütünçiftlik sahilinde gerçekleştirilen dalışta deniz dibinden 50 araç lastiği çıkarıldı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, İzmit Körfezi’nin korunması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında son olarak Körfez Tütünçiftlik sahilinde temizlik yapıldı. Dalışta deniz dibinde uzun yıllardır biriktiği değerlendirilen yaklaşık 50 araç lastiği su altından çıkarılarak karaya taşındı. Deniz ekosistemi açısından ciddi risk oluşturan bu atıklar, ilgili birimlere teslim edilerek çevre mevzuatına uygun biçimde bertaraf edildi.


Öte yandan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, İzmit Körfezi’ne mansaplanan derelerde kurulan bariyer sistemiyle karasal kaynaklı atıkların denize ulaşması büyük ölçüde engellenirken; plastik, cam ve metal gibi atıklar henüz denize karışmadan kontrol altına alınıp, düzenli şekilde bertaraf ediliyor.


Bununla birlikte çevre temizlik filosunda yer alan mavi takım ekipleri de kıyı ve sahil şeritlerinde düzenli temizlik çalışmaları gerçekleştirerek, hem yüzeyde biriken atıkları hem de yoğun kullanılan alanlardaki çevresel kirliliği ortadan kaldırıp, sahillerin temiz kalmasını sağlıyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ