Ana içeriğe geç

Manisa’da dolu ve selde üzüm bağları zarar gördü

MANİSA’NIN SARUHANLI İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN DOLU YAĞIŞI İLE SEL VE SU BASKINLARI, ÜZÜM BAĞLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE MISIR, PAMUK VE BUĞDAY EKİLİ ALANLARDA BÜYÜK ZARARA YOL AÇTI. TEKNİK EKİPLERİN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞI BİLDİRİLDİ.

SON DAKİKA
Manisa’da dolu ve selde üzüm bağları zarar gördü

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde etkili olan dolu ile sel ve su baskınları, üzüm bağları başta olmak üzere mısır, pamuk ve buğday ekili alanlarda büyük zarara yol açtı. Teknik ekiplerin hasar tespit çalışmalarına başladığı bildirildi.


Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Alibeyli, Halitpaşa, Adiloba, Hacırahmanlı, Lütfiye ve Saruhanlı merkez mahallelerinde 22 Mayıs tarihinde meydana gelen dolu yağışı ile sel ve su baskınları tarım alanlarında zarara neden oldu. Şiddetli yağış sonrası özellikle üzüm bağlarında ciddi hasar oluşurken, mısır, pamuk ve buğday ekili alanların da olumsuz etkilendiği öğrenildi. Bölgede yaşanan afet sonrası teknik ekipler tarafından zarar gören tarım arazilerinde inceleme ve hasar tespit çalışmalarına başlandığı açıklandı.


Yetkililer, arazilerde yapılacak hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilgili makamlara gerekli bildirimlerin yapılacağını ifade etti. Açıklamada ayrıca, "Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah beterinden korusun" denildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle