USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği, 30 içerik üreticisini ağırladı

MARDİN OTELCİLER VE TURİZMCİLER DERNEĞİ ÖNCÜLÜĞÜNDE KENTE DAVET EDİLEN 30 SOSYAL MEDYA İÇERİK ÜRETİCİSİ, MARDİN’İN TARİHİ, KÜLTÜREL VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ YERİNDE DENEYİMLEDİ.

Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği, 30 içerik üreticisini ağırladı
01-07-2026 12:11

Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği öncülüğünde kente davet edilen 30 sosyal medya içerik üreticisi, Mardin’in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yerinde deneyimledi.


Program boyunca Artuklu ilçesinin tarihi sokaklarını gezen içerik üreticileri, Nusaybin’deki tarihi ve kültürel değerleri yerinde inceleyerek Dara Antik Kenti ile Beyazsu’yu ziyaret etti. Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Seçkin Acar, sosyal medyanın kentlerin tanıtımında önemli bir güç haline geldiğini belirterek, bu nedenle 30 içerik üreticisini Mardin’de ağırladıklarını söyledi. Acar, "Artık dünya teknoloji üzerine ilerliyor ve maalesef hepimiz elimizde telefonlarla sürekli bir şeyler izliyoruz. İçerik üreticilerinin sosyal medya içeriklerinde ciddi katkıları var. Artık her şey sanal dünya oldu. İnsanların büyük bir bölümü sosyal medyada takip ettiği içerik üreticilerini izlediği için biz de onları şehrimize davet ettik. Şehrin görünürlüğünü artırıyoruz. Her mevsim ‘Mardin’e gelin’ diyoruz çünkü asıl amacımız bu. Yazın da gelebilirsiniz, kışın da gelebilirsiniz, baharda da gelebilirsiniz. Mardin sadece sezonluk bir kent değil. O yüzden bu içerik üreticileriyle birlikte Mardin’i anlatmaya başladık" dedi.


Tanıtım çalışmalarının farklı kurumların desteğiyle sürdüğünü ifade eden Acar, Mardin’in yalnızca tarihi dokusuyla değil, tüm ilçeleriyle ziyaret edilmesi gereken bir şehir olduğunu vurguladı. Acar, "Bunu sadece biz yapmıyoruz. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı da yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da Fransa’dan içerik üreticilerini Mardin’e davet etti ve onlarla birlikte tüm Mardin’i dolaştık. Mardin diller ve dinler kenti. Tarihiyle, dinleriyle ve farklı kültürleriyle bu şehri tüm dünyaya anlatmak istiyoruz. İnsanların sadece gelip alışveriş yapıp gitmelerini değil, Mardin’i deneyimlemelerini ve burada zaman geçirmelerini istiyoruz. Boncuklu Tarlamız, Dara Antik Kentimiz, Yeşilli’miz, Savur’umuz ve Nusaybin’imiz var. Bu kentin bütün ilçeleri birbirinden kıymetli. O yüzden Mardin’e gelen insanların burada daha fazla zaman geçirmelerini ve kente zaman ayırmalarını istiyoruz’’ diye konuştu.


Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Beşir Aydın, sosyal medya içerik üreticilerinin Mardin ve Nusaybin’in tanıtımına önemli katkı sağlayacağını belirterek, ilçenin artan turist yoğunluğunu karşılayabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Aydın, "Burası herkesin bildiği ama birçok kişinin de bilmediği bir yer. Nusaybin’deki Mor Yakup Kilisesi, dünyanın ilk üniversitesi olup bu unvanını tarih boyunca korumuştur. Göçler ve buradaki gelişmelerden sonra Harran Üniversitesi açılarak Harran’a taşınmıştır. Ancak dünyanın ilk üniversitesinin asıl yeri Nusaybin’dir. Nisibis ve Mor Yakup adı altında bu unvanını bugün de korumaktadır. Dünya öyle bir gelişiyor ki artık her şey sosyal medya ağırlıklı. Sosyal medya ağırlıklı olunca da bu güzellikleri bütün dünyaya gösteren insanlar var. Bizim için bu büyük bir artıdır. Nusaybin’e ve Mardin’e katkı sağladıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.


Nusaybin’in turizm açısından gelişmeye açık bir ilçe olduğunu vurgulayan Aydın, yapılacak yatırımlar ve sınır kapısındaki hareketliliğin ilçeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Aydın, "Nusaybin’in bunu kaldıracak potansiyeli var. Turist yoğunluğunu rahatlıkla karşılayabilir. Eskiden 5-6 pasajımız vardı, şimdi ise birçok mega center ve iş yeri açıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Ömer Özel’in de çağrısı şudur; durumu iyi olan Nusaybinlilerin ilçelerine yatırım yapmalarıdır. Biz de onlara her türlü desteği vermekten mutluluk ve onur duyarız. Yakın dönemde Suriye’ye açılan sınır kapımız transit geçişlere açıldığı zaman inanılmaz bir hareketlilik olacak. Nusaybin bunun için bütün gücüyle hazırdır’’ ifadelerini kullandı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ