Marmaris’in şehirlerarası ulaşımının yanı sıra Muğla’nın ilçelerine ve kırsal mahallelere ulaşımın önemli noktalarından biri olan otogar, yaz sezonunun ardından sonbahar sessizliğine büründü. Sezon başında yolcu yoğunluğu nedeniyle ek seferlerin konulduğu Marmaris Otogarı’nda, okulların açılmasıyla birlikte sefer sayıları da azaldı.

Yaz aylarında günde 8-10 sefer yapan bazı büyük otobüs firmalarının, sezonun sona ermesiyle birlikte sefer sayılarını 3-4’e kadar düşürdüğü belirtildi. Otogar esnafı ve yolcular, yaz sezonundaki yoğunluğun ardından ulaşım hareketliliğinin belirgin şekilde azaldığını ifade etti.

Ek seferler sona erdi
Marmaris Otogarı’nda yaz sezonunun başında yaşanan yoğunluk nedeniyle firmalar ek seferler düzenlerken, sonbaharla birlikte bu uygulama sona erdi. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte tatil amaçlı gelenlerin dönüşlerinin tamamlanması, yolcu sayılarındaki düşüşü de beraberinde getirdi.
Otogarda en yoğun dönüş güzergâhlarının ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğu, özellikle Siirt ve Batman’a yönelik yolculukların dikkat çektiği belirtildi.
“Marmaris’e yakışan bir otogar istiyoruz”

Otogarı kullanan vatandaşların gündeminde ise yalnızca sefer sayılarındaki düşüş değil, yıllardır konuşulan otogarın yenilenmesi konusu da bulunuyor.
Marmaris’e gelen ve ilçede yaşayan vatandaşlar, otogarın mevcut durumunun ilçeye yakışmadığını belirterek Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce gündeme getirilen yenileme sözünün ne zaman hayata geçirileceğini soruyor.
Vatandaşlar, “Biz Marmaris’te yaşayan insanlarız. Marmaris’i çok seviyoruz. Ancak otogar Marmaris’e yakışmıyor. Yenilenme sözü vardı. Bu söz ne zaman tutulacak? Projeler ne zaman hayata geçirilecek?” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
“Yağmurlar başlamadan otogar yenilensin”
Sonbaharla birlikte yağışlı günlerin yaklaşması da vatandaşların endişelerini artırıyor. Otogarda yolcuların bekleme, inme ve binme koşullarının özellikle yağışlı havalarda daha da zorlaşacağını belirten vatandaşlar, çalışmaların bir an önce başlamasını istiyor.
Vatandaşlar, “Yakında yağmurlar başlayacak. Yolcular nerede inecek, nerede binecek, nerede bekleyecek? Lütfen otogarı yenileyin” sözleriyle yetkililere seslendi.
Otoparkta motosiklet yoğunluğu
Otogarın sorunları arasında otopark alanındaki motosikletler de dikkat çekiyor. Özellikle sezon sonunda bırakılan bazı motosikletlerin aylar boyunca otogarın otopark alanında tutulduğu belirtiliyor.
Motosiklet sahipleri ise araçlarını güvenlik kameralarının bulunduğu otogar alanına bıraktıklarını ve daha güvenli olduğunu düşündüklerini ifade ediyor.
Motosikletini otogara bırakan bir sürücü, “Daha güvenli olduğu için buraya bırakıyoruz. Ne yapalım, yediğimiz ceza da olabilir. Geldiğimiz zaman cezamızı öderiz, işimize başlarız” dedi.
Vatandaşlar ise uzun süre otopark alanında kalan motosikletlerin hem park alanında yer işgal ettiğini hem de otogarın genel görüntüsünü olumsuz etkilediğini belirtiyor.
Marmaris Otogarı’nda yaz sezonunun hareketliliğinin yerini sonbahar sessizliği alırken, vatandaşların öncelikli beklentisi ise otogarın yenilenmesine ilişkin verilen sözün ne zaman hayata geçirileceğinin açıklanması.














Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir