USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Marmaris

Marmaris'te Çocukların Renkli Dünyası Sanatseverlerle Buluştu

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nde açılan çocuk resim grupları yıl sonu sergisi, bir hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

09-06-2026 14:15
09-06-2026 15:46

Marmaris'te çocukların hayal güçlerini ve iç dünyalarını tuvale yansıttığı "Çocukların Renkli Dünyası" isimli resim grupları yıl sonu sergisi kapılarını açtı. Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Kaysu Biber Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılış kokteyline ilçe protokolü, veliler ve çok sayıda vatandaş katılarak yoğun ilgi gösterdi.

6-12 Yaş Arası Minik Ressamların Eserleri Görücüye Çıktı 
Sergide, 6-8 ve 9-12 yaş gruplarındaki çocukların yıl boyunca büyük bir emek ve heyecanla hazırladığı birbirinden özel resimler yer alıyor. Minik ressamların özgün bakış açılarını yansıtan sergi, Marmaris’teki sanatseverler için bir hafta daha ziyarete açık kalmaya devam edecek.

Sergide eseri bulunan çocuk ressamlardan Furkan Kaban, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi:
"Bugün sergimiz var, çok mutluyum. Resimlerimi çizerken çok mutlu ve huzurluydum. İnşallah sizler de beğenirsiniz. Ben hep böyle resimler çiziyordum; bu süreçte ailem ve öğretmenlerim bana çok destek oldu."

Başkan Yardımcısı Kirt: "Büyüklerin Gri Dünyasında Çocuklar Hepimize İyi Gelecek" 
Serginin açılışına katılarak çocukları ve eğitmenleri yalnız bırakmayan Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kirt, sergilenen eserleri tek tek inceledi.

Açılış konuşmasında çocukların hayallerine ortak olmanın önemine değinen Kirt, şu ifadeleri kullandı:"Hepinize keyifli bir akşam diliyorum. Çocuklarla birlikte olup, sergimizin adı gibi gerçekten renkli bir dünyaya adım atıyoruz. Büyüklerin dünyası bu aralar çok renkli değil, ne yazık ki gri bir dünyada yaşıyoruz. O yüzden çocuklarla olmak, onların hayallerine ortak olmak ve resimlerle renklenen o hayalleri hep beraber izlemek burada bulunan herkese çok iyi gelecek."

Tüm Marmaris halkını bu özel sergiyi görmeye davet eden Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kirt, "Bir hafta boyunca bu sergi açık olacak. Eşinizi, dostunuzu, arkadaşlarınızı buraya yönlendirin, gelsinler görsünler. İnşallah buradaki gibi bahçede çocukların sayısı katlanarak artar ve içlerinden dünya çapında ressamlar çıkar, biz de onlarla gurur duyarız. Çocukların eğitiminde büyük emeği olan Ayşe hocama, Cengiz hocama ve destek veren tüm eğitmenlerimize gönülden teşekkür ediyor, emeklerine sağlık diyorum." şeklinde konuştu.


Editor : ARZU BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ