Ana içeriğe geç

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

Marmaris Hisarönü’nde sağanak yağış sırasında yol giderlerinin kapatılarak suyun tarlaya verilmesi, 270 canın yaşadığı hayvan barınağını felakete sürükledi.

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

Marmaris’in Hisarönü Kisebük mevkiinde bulunan ve Marmaris Hayvan Hakları Derneği tarafından işletilen "Hayvan Sevgi Bahçesi", akılalmaz bir ihmal iddiasıyla felaketi yaşıyor. Sağanak yağışın vurduğu bölgede, yoldaki su birikintilerini önlemek adına tahliye giderlerinin kapatıldığı ve tüm suyun hayvanların bulunduğu alana yönlendirildiği iddia edildi.

Bilinçli İhmal mi, Plansızlık mı?

İddialara göre, karayolu üzerindeki suyun tahliyesi için kullanılan giderlerin kapatılması, felaketin fitilini ateşledi. Dağdan inen ve yolda biriken suların, kapalı giderler nedeniyle yönü değiştirilerek barınağın hemen yanındaki tarlaya verildiği öne sürüldü. Tarlanın taşmasıyla birlikte çamurlu sular, 120 köpek ve 150 kedinin yaşadığı barınağa doldu. Saatlerdir su içinde yaşam mücadelesi veren hayvanların durumu yürekleri dağlıyor.

Marmaris Hayvan Hakları Derneği Başkanı Tülay Yıldız, yetkililerden destek istedi.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle