USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Marmaris’te sağanak ve fırtına etkili oldu

MUĞLA'NIN MARMARİS İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN FIRTINA VE SAĞANAK SONRASINDA DENİZDEN TAŞINAN ÇÖP VE ATIKLAR KIYIYA VURDU.

Marmaris’te sağanak ve fırtına etkili oldu
02-04-2026 14:21

Muğla’nın Marmaris ilçesinde etkili olan fırtına ve sağanak sonrasında denizden taşınan çöp ve atıklar kıyıya vurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından, Marmaris’te dün sabah saatlerinde hafif şekilde başlayan sağanak yağış ve fırtına, akşam saatlerinde etkisini artırdı. İlçe merkezi ile kırsal mahallelerde etkili olan olumsuz hava şartları, günlük yaşamı zaman zaman olumsuz etkiledi.


Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı mahallelerde ağaç dalları kırılarak yollara düştü. Yer yer ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşanırken, ekipler kapanan güzergahlara hızlı şekilde müdahale etti.


AFAD koordinasyonunda, Marmaris Kaymakamlığı tarafından ilçe genelindeki tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğu, olumsuzluklara anında müdahale edildiği belirtildi.


Fırtınanın etkisiyle denizden sahillere taşınan atık ve çöpler de dikkat çekti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Marmaris Belediyesi ekipleri, sahil bandında temizlik çalışması başlattı. Büyük iş makineleri ve temizlik işçileriyle yürütülen çalışmalarda kıyıya vuran atıkların kısa sürede toplandığı görüldü.


Yetkililer, hava şartlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaya devam etmesi gerektiğini bildirdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ