USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Marmaris

MARMARİS’İ KORUYACAĞIZ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Marmaris’te düzenlenen basın toplantısında konuştu. Muğla’nın ve Marmaris’in planlı bir şekilde siyaset eliyle talan edildiğini belirten CHP’li Özcan, “Son yılların en büyük ganimet paylaşımı Muğla ve ilçelerinde yaşanıyor. Böyle devam ederse ne cennet Muğla kalacak ne de Marmaris. CHP olarak biz çevrenin, tarımın, ekosistemin korunmasından yanayız. Biz cennet, doğa harikası Muğla’yı ve Marmaris’i koruyacağız” dedi.

MARMARİS’İ KORUYACAĞIZ
08-04-2022 16:45
48

ARZU SARITAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Suat Özcan, Marmaris’te bir dizi ziyaretlerde bulundu. CHP’li Özcan, ziyaretleri kapsamında CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Suat Özcan’ın basın toplantısına Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı ve partililer katıldı.

DEMOKRASİYİ ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNE YERLEŞTİRECEĞİZ

Basın toplantısında konuşan Özcan, Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını söyledi. Krizin toplumun her kesimini etkilediğini belirten Özcan, “İklim değişikliği ve diğer krizler nedeniyle toplumumuz çok etkilendi. Ülke yönetilemeyen bir şekle büründü. Yaşadığımız gerçekler ortada bunun nedeni Cumhurbaşkanına sonsuz bir yetki verilmiş olmasıdır. Bu yüzden sonuç alınamayan bir noktaya geldik” dedi. 6 siyasi partinin mutabakatına değinen Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Biz 6 siyasi parti olarak Türkiye’yi demokrasiyi getireceğiz. Yargıyı, medyayı birçok şeyi özgür hale getireceğiz. Bizim getireceğimiz sistemle bunların hepsini düzelteceğiz. Dolayısıyla demokrasiyi ülkemizin her köşesinde yaşatılabilir bir hale getireceğiz. Biz de milletvekilleri olarak, genel başkanımız getirmiş olduğu bu iklimi Millet İttifakı’nın her geçen gün gelişen görüş ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşacağız”

Özcan, “Marmaris Belediyemiz yaşadığı zor felaketlere rağmen gayet başarılı bir şekilde yönetim sergiliyor. Ben bu yönetim şeklinden dolayı kutluyorum. Gerçekten her alanda belediyecilik örneği sergiliyor” dedi.

EKOSİSTEMİN KORUNMASINDAN YANAYIZ

 Özcan, “Son yılların en büyük ganimet paylaşımı Muğla ve ilçelerinde yaşanıyor. İnşaat ve turizmle son birkaç yıldır çığ gibi büyüyen planlı siyaset eliyle yürütülen kapsamlı bir hareket. Arazi mülkiyeti devlet elinden özel mülkiyete geçerek devam ediyor. Korunan alanların statüleri düşürülerek yeni tesisleri kurulmasının önü açıldı. Böyle devam ederse ne cennet Muğla kalacak ne de Marmaris. Ormanlık alanların verilmesi, en son zeytin alanlar için çıkarılan yönetmelikle Muğla talanını ülkemizin en başköşesine koydu. Hep böyle olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Muğla’nın birçok alanı bu tarz ruhsatlandırmayla talan ediliyor. Ama biz mutalaka sürdürülebilir ve yenilebilir enerjinin arttırılmasından yanayız. CHP olarak, biz çevrenin, tarımın, ekosistemin korunmasından yanayız. Bu talanlara karşı açılan davalara müdahil olmaktayız. Biz cennet, doğa harikası Muğla’yı ve Marmaris’i koruyacağız” dedi.

HER ŞEYE RAĞMEN AYAKTAYIZ

Marmaris’in son yıllarda büyük felaketler yaşadığının altını çizen Marmaris Belediye Başkanı  Mehmet Oktay, “Göreve başladıktan sonra çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı hızlandırdık. Ana pazarımızdaki ünlü turizm firmasının iflası, pandemi, orman yangınları, sel ve dolu felaketi gibi olumsuzlukları hep birlikte göğüsledik. Buna rağmen her zaman dimdik durmayı başarabildik. Burada en büyük pay sahibi halkımızdır. Hiçbir kent bu kadar olumsuzluğu arka arkaya çok kısa süreler içerisinde yaşamamıştır. Biz her şeye rağmen dimdik ayaktayız. Turizm sezonuna iyi gireceğiz. Verimli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.

BU SEZON UMUTLUYUZ

CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, yaklaşan turizm sezonu için umutlu konuştu. Zekican Balcı, “Marmaris için çok olumsuz şeyler ile karşılaştık. Pandemi den en çok etkilenenlerden bir ilçe Marmaris. 2022 yılı için umutluyuz. Bu yaz umutluyuz. Gelişmeler o yönde gidiyor. Marmaris Belediyesi sivil toplum kuruluşları ve bütün Marmaris bileşenleri bir araya geldiği için 2022'nin iyi geçecekmiş gibi görünüyor. Aldığımız yaraları bu yaz saracağımıza inanıyorum” dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34