USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Meriç’te turuncu, Arda’da kırmızı alarm

BULGARİSTAN'DA SON GÜNLERDE ETKİLİ OLAN YAĞIŞLAR VE KARLARIN ERİMESİYLE BİRLİKTE BARAJ VE NEHİRLERDE SU SEVİYELERİ HIZLA YÜKSELİRKEN, MERİÇ NEHRİ'NDE TURUNCU, ARDA NEHRİ'NDE İSE KIRMIZI ALARM SEVİYESİNE GEÇİLDİ. BULGARİSTAN BARAJLARINDAN KONTROLLÜ SU SALIMINA BAŞLANILDI.

Meriç’te turuncu, Arda’da kırmızı alarm
07-02-2026 12:31

Bulgaristan’da son günlerde etkili olan yağışlar ve karların erimesiyle birlikte baraj ve nehirlerde su seviyeleri hızla yükselirken, Meriç Nehri’nde turuncu, Arda Nehri’nde ise kırmızı alarm seviyesine geçildi. Bulgaristan barajlarından kontrollü su salımına başlanıldı.


Bulgaristan’da Arda Nehri üzerinde bulunan Kırcaali ve Soğukpınar barajlarından kontrollü tahliye yapılmaya başlandığı öğrenildi. Doluluk oranı yüzde 95’e ulaşan Bulgaristan’daki Kırcaali Barajı’ndan saniyede 233 metreküp suyun kontrollü şekilde bırakıldığı bildirildi. Yapılan son ölçümlerde, Meriç Nehri’nin debisinin 1140 metreküp/saniyeye, Tunca Nehri’nin debisinin ise 22 metreküp/saniyeye yükseldiği belirtildi. Meriç Nehri’nde turuncu, Arda Nehri’nde ise kırmızı alarm seviyesine geçildi. Edirne’de AFAD ve jandarma ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı sahada hazırda bekliyor.


Üç nehrin buluştuğu Edirne’de nehir kenarlarında bulunan yerleşim alanları ve tarım arazilerinde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.


Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Bulgaristan’daki yağışlar ve kar erimeleri sebebiyle nehir debilerinde artış yaşandığı belirtildi. Açıklamada, Meriç Nehri’nin debisinin 1140 metreküp/saniyeye, Tunca Nehri’nin debisinin ise 22 metreküp/saniyeye yükseldiği kaydedildi.


Edirne’de Meriç Nehri kenarında bulunan vatandaşlarda yaşanan kritik su seviyesinden dolayı endişeli olduklarını belirtti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ