USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MUSKİ 6,5 ayda 7 milyon m3 su kaybını önledi

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MUSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 1 OCAK-15TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN ÇALIŞMALARLA 129 BİN KİŞİNİN KULLANACAĞI SUYU TASARRUF ETTİKLERİNİ AÇIKLADI.

MUSKİ 6,5 ayda 7 milyon m3 su kaybını önledi
15-07-2026 16:15

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, 1 Ocak-15Temmuz tarihleri arasında yapılan çalışmalarla 129 bin kişinin kullanacağı suyu tasarruf ettiklerini açıkladı.


6,5 aylık dönemde 7 milyon m3 su tasarrufu gerçekleştirdiklerini açıklayan MUSKİ Genel Müdürlüğü, "Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın su kaynaklarının korunması ve kayıp-kaçağın önlenmesine verdiği önem doğrultusunda, Muğla genelinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 1 Ocak’tan 14 Temmuz’a kadar geçen 6,5 aylık süreçte; 1.641 kilometre hat taradık, 1.698 debi ölçtük, 1.609 arıza onardık. Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde yaklaşık 7 milyon metreküp su kaybını önledik. Bu miktar, yaklaşık 129 bin kişinin bir yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacına, başka bir ifadeyle Menteşe’de yaşayan nüfusun bir yıl boyunca kullanacağı suya eşdeğer" denildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ