USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Marmaris

ORTAK AKILLA NİTELİKLİ ÇÖZÜM

ORTAK AKILLA NİTELİKLİ ÇÖZÜM
07-01-2023 16:31
48

 

Marmaris’te turizmin önemli sorunlarından biri olan nitelikli personel sıkıntısı, Marmaris Belediye Meclisi’nin kararıyla kurulan Marmaris Turizm Üst Kurulu’nun eğitim projesiyle çözüme kavuşuyor. Turizmin paydaşlarının yer aldığı kurulun hayata geçirdiği sertifikalı program sayesinde nitelikli personel sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Üst Kurul’da konular konuşuluyor, birlikte karar  veriliyor ve uygulamaya geçiliyor. Bunun meyvesini 2022 yaz sezonunda gördük. 2023 için de çalışmalarımız sürüyor. Eğitim programı sonunda başarılı olup, sertifika almaya hak kazanan mezunlarımız iş garantisine sahip olacak. Bunu önümüzdeki yıllarda daha büyük bir hale getirip akademiye dönüştürmek istiyoruz.” dedi.

 

 

Marmaris Belediye Meclisi’nin kararıyla, 2021 yılında kurulan Marmaris Turizm Üst Kurulu, 2022 sezonunda yapılan çalışmalar, 2023'te yürütülecek faaliyetler ve haftaya başlayacak olan mesleki eğitim kurslarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Elegance Hotels’de düzenlenen e1Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın başkanlığındaki toplantıya Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, TGA Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tugay, YDA Dalaman Havalimanı Operasyon ve İş Geliştirme Direktörü Ahmet Orçun Songur, Turizm Üst Kurulu Başkanı Ali Kırlı, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk, TÜRSAB, Deniz Ticaret Odası temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ortak akılla hareket ederek birçok başarılı projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Oktay, “Turizm Üst Kurulu sayesinde gerçekleştirilen çalışmalar meyvesini veriyor. İyi bir sezon geçirdik önümüzdeki sezon daha güzel olacak.  Tüm paydaşlarımız özverili şekilde kentimiz adına çok olumlu çalışmalara imza atılıyor ve bunun meyvesini 2022 yaz sezonunda da gördük. Bugüne kadar herhalde sayısal anlamda en çok misafir ağırladığımız yıl oldu. Tabii bu noktaya gelmesinde de bu ekibin, bu heyetin çalışmalarıyla oldu” dedi.

KURLARLA NİTELİKLİK PERSONEL SORUNU ÇÖZÜLECEK

Turizm Üst Kurulunun, sektöre nitelikli personel kazandırmak için başlattığı iş garantili kurslar ile ilgili de konuşan Oktay, “Biz de en azından bu ihtiyaca cevap verebilmek yönünde bu yıl toplamda 40 kişilik bir eğitim programı hazırladık. 16 Ocak'ta başlayacak 31 Mart'a kadar günde 6 saat ders programları ile kat hizmetleri ve servis konusunda eğitimler yapılacak. Marmaris dışından gelen kişiler için de hiçbir şekilde ücret talep etmeden konaklamaları ve iaşeleri anlaşmalı otellerimiz tarafından karşılanacak.  Bu program sonunda başarılı olup, sertifika almaya hak kazanan mezunlarımız da minimum 7 ay olmak üzere istihdam garantisini de sahip olacak. Kurs alanlar iş garantisine sahip olacak. Bunu önümüzdeki yıllarda daha büyük bir hale getirip akademiye dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu.

UÇUŞLAR MART’TA BAŞLIYOR

 

Önümüzdeki sezon için hem yurt içi hem de yurtdışında tanıtım ve fuar çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Marmaris’in fuarlarda ciddi şekilde öne çıkmaya başladığı dile getirildi. Oldukça mutluyuz. Yurt dışı fuarlarımız olacak. Önümüzdeki hafta Hollanda, Finlandiya, Danimarka, Stutgart,  Başkanlar ve Polonya fuarlarında Marmaris olarak tek vücut olarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Sezonumuzu uzatmış durumdayız. Baktığınızda özellikle ana pazarımız İngiltere'den Mart ayının ortası itibariyle uçuşlarımız başlıyor bu çok kıymetli. Kasım ortasına kadar aynı şekilde bu uçaklar devam ediyor. Yapılacak çalışmalarda Kasım sonuna sürdürebilir miyiz diye de çalışmalarımız devam etmekte”

Toplantıda konuşan Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan ise “Turizmde çalışan personel 12 ay iş bulma amacıyla terk ettiği malum. Bu tarz eğitimler çok faydalı olacak. Buna benzer eğitimlerimiz olacaktır. Bu eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ÖRNEK PROJE SORUNU ÇÖZECEK

GETOB Başkanı Mustafa Deliveli ise “Ortak sorun barınma ve personel. İşletmeler personel bulamayacak duruma geldi. Bu sorun pandemiyle beraber dünya genelinde yaşandı bu sorun.  Temel sorunumuz sayıyla beraber fiyatımız. Daha iyi gelir getiren misafir için iyi tanıtım ve hizmet. Bu da personelden geçiyor. Bu örnek proje sayesinde nitelikli personel sorununa çözüm olacak” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM PROGRAMLARINI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Turizm Üst Kurulu Başkanı Ali Kırlı, “Amacımız turizm politikalarını yönlendirmek. Kaliteli hizmet vermek istiyoruz. Turizmdeki sorunlara çözüm üretmek istiyoruz. Ciddi  çalışmalara imza attık. Pazarları genişletmek için görüşmeler yaptık, katılımlar sağlık. Bu çalışmalar bu sene de devam edecek. Bu sene Marmaris en az 10 ülke 14 kentte ağırlığını hissettirecek. Bu eğitim programını genişletip yaygınlaştıracağımıza inanıyorum şeklinde konuştu.

MİKAİL ZEYBEK

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35