USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

ÖZDAĞ’DAN TEPKİ: ÖCALAN AKP’YE DESTEK İÇİN TV’YE ÇIKARILMADI MI?

ÖZDAĞ’DAN TEPKİ: ÖCALAN AKP’YE DESTEK İÇİN TV’YE ÇIKARILMADI MI?
20-05-2023 13:58
48

CHP Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimimin ikinci tura kalmasıyla twitter hesabından açıklama yaptı. Selçuk Özdağ, “Altılı masada hiçbir zaman HDP olmadı, HDP “emek ve özgürlük ittifakı” adı ile seçime girdi, ama bunu vatandaşa anlatamadık. Kalan on gün içinde en çok odaklanılması gereken konu bu bence! Daha dün dediğimiz bir tarihte Öcalan’ın mektubu AA tarafından okunmadı mı? 64 askerin katili Osman Öcalan AKP’ye destek için TV’ye çıkarılmadı mı? Kaldı ki PKK neyi savunuyorsa daha beterini HÜDAPAR da savunuyor mu? PKK’yı görüp HÜDAPAR’ı görmemek vatanseverlik değil körlüktür” dedi.

 

CHP Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimimin ikinci tura kalmasıyla twitter hesabından açıklama yaptı. Selçuk Özdağ, “Cumhurbaşkanı seçimi için yeniden sandık başına gideceğiz. Erdoğan önde gibi görünmesine rağmen oy kullanmayan seçmenler ve Sinan Ogan faktörü dikkate alındığında seçimin alınması için hiçbir engel yok.

Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyasını terör üzerine bina etti. Vatandaşı altılı masa ile ilgili tereddüde düşürdü. Oysaki PKK ile masa kuran tek parti AKP’ydi. Üstelik Erdoğan’ın milliyetçileri aşağılayan birçok ifadesi var.

Milli bayramlara katılmıyor. Anıtkabir’e gidileceği zaman hasta oluyor. Bugün çıkarları gerektirdiği için MHP ile beraber. Yarın sıkışınca ortak değiştirebilir. Eski söylemlerine her an dönebilir” ifadelerini kullandı.

ALTILI MASADA PKK İLE İŞ TUTMUŞ TEK BİR KİŞİ GÖSTERİLEMEZ

6’lı Masanın içerisinde HDP’nin olmadığını kaydeden Özdağ, “Kaldı ki, Çözüm Sürecinde yaşananlar hala hafızalarda, AKP’nin aymazlığı yüzünden Türkiye Hendek terörüne 859 şehit verdi. Ne yazık ki bunları kimse görmüyor yahut görmek istemiyor. Altılı masada hiçbir zaman HDP olmadı, HDP “emek ve özgürlük ittifakı” adı ile seçime girdi, ama bunu vatandaşa anlatamadık. Kalan on gün içinde en çok odaklanılması gereken konu bu bence! Erdoğan’ın aslında dini bir hedefi de yok. Mavi Marmara gemisinde olanları hatırlayın, önce sahip çıktı, sonra ben mi gönderdim diyerek o insanları ve acılı ailelerini yolda bıraktı. Merve Kavakçı’yı başörtülü olduğu için itip kakan meclisten dışarı atan DSP’nin bugün ki genel başkanı AKP listesinden milletvekili yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı için önemli olan biattır. Biat ediyorsanız isterseniz din ve milliyet karşıtı olun önemli değil” dedi.

Özdağ sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişte FETÖ’ye, hatta Öcalan’a övgüler düzen birçok isim bugün AKP’de siyaset yapıyor. Apo’ya sayın demeyi ve PKK bayrağı taşımayı suç olmaktan çıkaran da AKP. Bu açık gerçeklere rağmen yandaş medya vasıtasıyla Millet İttifakı aleyhine çirkin bir algı oluşturuldu. Ülkenin birlik ve bütünlüğünden ne biz taviz veririz ne de diğer paydaşlarımız. Altılı masada PKK ile iş tutmuş tek bir kişi gösterilemez. Cumhurbaşkanı seçiminin kaybedilmesi halinde bu düzen aynen devam edecek. Artık siyasetçi-vatandaş güvensizliği oluşacak. Çünkü gittiğimiz her yerde hükümetten yakınan yüzlerce binlerce insan gördük. Fukaralıktan, işsizlikten, enflasyondan yakınan, geçinemiyoruz diye çığlık atan o kadar çok insan vardı ki”

ÖCALAN AKP’YE DESTEK İÇİN TV’YE ÇIKARILMADI MI?

Özdağ, “Bütün bu yakınmalar, ağlamalar gerçek değil miydi? Yani bu ülkede kimse halinden şikayetçi değil mi? Adalet sorunu yok mu? Mülakatlar yoluyla fakir fukara çocuklarının emekleri, alın terleri çalınmıyor mu? Yarın faturalarımızı ödeyemiyoruz denildiğinde kim nasıl inanacak? Hep siyasetçiler şikayet ediliyor, ya vatandaş? Hem şikayet edip hem de elindeki fırsatı ülkeyi değiştirmek için kullanmayanların artık şikayete hakkı olabilir mi? Dokuz gün sonra ekonomik kriz var diye çığlık atanlar da bir sınav verecek. Herkes halinden memnunsa yapacak bir şey yok. Vatandaş sorunlarına tercüman olanlara sahip çıkmazsa hiçbir şey değişmez. Hiç kimse değişmezse bu ülke nasıl değişecek. Aynı yönetimin devam etmesi halinde bugünleri bile arayacağız. Onun için bu algı operasyonları kimseyi aldatmamalı. Daha dün dediğimiz bir tarihte Öcalan’ın mektubu AA tarafından okunmadı mı? 64 askerin katili Osman Öcalan AKP’ye destek için TV’ye çıkarılmadı mı? Kaldı ki PKK neyi savunuyorsa daha beterini HÜDAPAR da savunuyor mu? PKK’yı görüp HÜDAPAR’ı görmemek vatanseverlik değil körlüktür. Unutmayın kaybedersek hep beraber kaybederiz. Onun için hem sandığa koşmalı hem sandığa sahip çıkmalıyız hem de tercihimizi değişimden yana kullanmalıyız. Başaracağız…”

MİKAİL ZEYBEK


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34