USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Özkan Yalım sözünü tuttu: Yılların su baskını sorunu tarih oldu

UŞAK’TA UZUN YILLARDIR ÖZELLİKLE ANA ARTERLERDE HER YOĞUN YAĞIŞ SONRASI GÜNDEME GELEN SU BASKINI SORUNUNUN, GERÇEKLEŞTİRİLEN ALTYAPI YATIRIMLARIYLA BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ. KENT GENELİNDE YÜRÜTÜLEN DRENAJ VE ALTYAPI ÇALIŞMALARININ SON YAĞIŞLARDA ETKİSİNİ GÖSTERMESİ, VATANDAŞLAR VE SÜRÜCÜLER TARAFINDAN DA FARK EDİLDİ.

Özkan Yalım sözünü tuttu: Yılların su baskını sorunu tarih oldu
19-02-2026 10:50

Uşak’ta uzun yıllardır özellikle ana arterlerde her yoğun yağış sonrası gündeme gelen su baskını sorununun, gerçekleştirilen altyapı yatırımlarıyla büyük ölçüde çözüldüğü bildirildi. Kent genelinde yürütülen drenaj ve altyapı çalışmalarının son yağışlarda etkisini göstermesi, vatandaşlar ve sürücüler tarafından da fark edildi. Geçmişte özellikle Köprülü Kavşak, İsmet Paşa Caddesi ve otogar çevresinde bulunan 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı’nda oluşan su birikintileri ulaşımı zorlaştırıyor, güvenlik riski oluşturuyordu. Bölgede yapılan altyapı ve drenaj düzenlemelerinin ardından son yağışlarda herhangi bir su baskını yaşanmaması, çalışmaların sahadaki karşılığını ortaya koydu. Başkan Özkan Yalım, belediye başkanı olmadan önce bu noktadaki soruna dikkat çektiğini hatırlatarak, göreve geldikten sonra çözüm için hızlı şekilde çalışma başlattıklarını ifade etti.


Yalım açıklamasında şu sözlere yer verdi:


"Göreve gelmeden önce bu bölgede yaşanan su baskınlarını kamuoyuyla paylaşmıştık. Bugün ise Otogar–Yeni Sanayi hattında gerçekleştirdiğimiz altyapı ve drenaj yatırımlarının sonuçlarını net biçimde görüyoruz. Yaklaşık iki buçuk yıl önce farklı bir tablo vardı, bugün gelinen noktada sonuç ortada" dedi. Uşak Belediyesi yetkilileri, kentte geçmişte riskli olarak belirlenen diğer bölgelerde de benzer çalışmaların planlandığını ve altyapı yatırımlarının kademeli şekilde devam edeceğini belirtti.


Kent genelinde sürdürülen çalışmalarla özellikle kış aylarında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ