Ana içeriğe geç

"Akif’in Diliyle Çanakkale" konulu konferans düzenlendi

"AKİF’İN DİLİYLE ÇANAKKALE" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

SON DAKİKA
"Akif’in Diliyle Çanakkale" konulu konferans düzenlendi

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmed Göktaş tarafından, Erzincan’da "Akif’in Diliyle Çanakkale" konulu konferans verildi.


Erzincan İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, İl Müftü Vekili Rahmi Elen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Programda konuşan Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Çanakkale Zaferi’nin milletin birlik, beraberlik ve fedakârlık ruhunun en güçlü göstergelerinden biri olduğunu belirterek, bu bilincin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.


Konferansta Prof. Dr. Mehmed Göktaş, Mehmet Akif Ersoy’un bakış açısıyla Çanakkale Zaferi’nin tarihî ve manevî yönlerini ele aldı.


Programda, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden örnekler de paylaşılırken, ecdadın fedakârlıklarını anlamanın ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmanın gerekliliği ifade edildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle