USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Şanlıurfa kırsalında sel hayatı felç etti

ŞANLIURFA'DA SEL

Şanlıurfa kırsalında sel hayatı felç etti
15-03-2026 15:26

Şanlıurfa ile Adıyaman’da 3 yıl önce yaşanan ve 21 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yıl dönümünde de su taşkınları meydana geldi, birçok yeri su bastı.


Şanlıurfa ve Adıyaman’da 15 Mart 2023 tarihinde büyük bir sel felaketi yaşandı. Gece aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen selde Adıyaman’da 4, Şanlıurfa’da ise 17 olmak üzere 21 kişi hayatını kaybetti. Araçlar sel sularına kapıldı, birçok evi de su bastı. Kucağındaki bebekle kurtarıldılar


Sel felaketinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen birçok bölgede manzara değişmedi. Viranşehir ilçesinde bazı evleri su bastı, Büyükçavuş ve Altınbaşak kırsal mahallelerinde hayat durma noktasına geldi. Evlerinde mansur kalan anne, baba ve küçük çocukları kepçeyle kurtarıldı.


Ceylanpınar ilçesinde de şiddetli yağmur olumsuzluklara neden oldu. Bazı evleri su basarken cadde ve sokaklar ise adeta göle döndü.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ