USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sarıgöl’de taze bağ yaprağı mesaisi başladı

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİ VE ÇEVRESİNDE 2026 YILI SALAMURALIK TAZE BAĞ YAPRAĞI ALIMLARI BAŞLADI. SEZONUN İLK GÜNÜNDE KİLOGRAM FİYATI 100 LİRADAN İŞLEM GÖREN YAPRAKLAR, ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.

Sarıgöl’de taze bağ yaprağı mesaisi başladı
26-04-2026 22:54

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde 2026 yılı salamuralık taze bağ yaprağı alımları başladı. Sezonun ilk gününde kilogram fiyatı 100 liradan işlem gören yapraklar, üreticinin yüzünü güldürdü.


Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biri olan Sarıgöl ve çevresinde 2026 yılı taze bağ yaprağı alımlarına başlandı. Salamura yapımında kullanılan taze bağ yaprakları, sezonun ilk gününde kilogramı 100 liradan alınmaya başladı.


İlk alımların Çimentepe Mahallesi’nde başladığı öğrenilirken, üreticiler sezonun bereketli geçmesini temenni etti.


Çimentepe Mahallesi Muhtarı Kubilay Tanrıöver, bağ yaprağı sezonunun başlamasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Hayırlısıyla taze bağ yaprağı alımlarına başladık. Bu yıl bağlarımızdaki yapraklar oldukça güzel. Yaprak satışları aile ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Sezon sonuna kadar alımlar devam edecek." dedi.


Sarıgöl’de her yıl önemli gelir kaynaklarından biri olan bağ yaprağı alımlarının önümüzdeki haftalarda çevre mahallelerde de hız kazanması bekleniyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ