Ana içeriğe geç

Sivas sokakları Taksim Meydanı’nı aratmadı: Gurbette yaşayan Sivaslılar memleketine akın etti

İL DIŞINDA YAŞAYAN SİVASLILAR 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNİ FIRSAT BİLDİ. KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE MEMLEKETİNE DÖNEN SİVASLILAR, ARİFE GÜNÜ SOLUĞU ÇARŞI VE PAZARDA ALDI.

SON DAKİKA
Sivas sokakları Taksim Meydanı’nı aratmadı: Gurbette yaşayan Sivaslılar memleketine akın etti

İstanbul başta olmak üzere farklı illerde yaşayan Sivaslılar memleketine akın etti. On binlerce kişinin memleketine dönüşüyle Sivas’ın cadde ve sokakları Taksim Meydanı’nı aratmadı.


İl dışında yaşayan Sivaslılar 9 günlük bayram tatilini fırsat bildi. Kurban Bayramı nedeniyle memleketine dönen Sivaslılar, arefe günü soluğu çarşı ve pazarda aldı. Sirer ve Bankalar Caddesi’ndeki bayram pazarı yoğun ilgi gördü. Yaya ve araç trafiğinin arttığı kentte, cadde ve sokaklarda insan seli oluştu. İstanbul’un en kalabalık caddelerinden birisi olan Taksim’i andıran kalabalık, dron ile görüntülendi. "İstanbul boşaldı, Sivas doldu"


Oluşan kalabalığı anlatan esnaf Şaban Torun, "İstanbul boşaldı, Sivas doldu. Bütün İstanbul Sivas’a geldi. Sivas, şu anda tıklım tıklım ve iğne atsanız düşmez" dedi. "Sivas mahşer yeri gibi"


Kentte bayram öncesi kalabalığın arttığını söyleyen Eyüp Yanmaz, "Sivas bayramlarda çok kalabalık oluyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlerden Sivas’a geliyorlar. Şehrimiz çok kalabalık ve çok güzel. Adım atacak yer yok şu anda ve esnaf olarak çok mutluyuz. Sivas mahşer yeri gibi gerçekten" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle