USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Sürüye yıldırım isabet etti, 6 küçükbaş hayvan telef oldu

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ SIRASINDA DÜŞEN YILDIRIM, KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SÜRÜSÜNDE BÜYÜK ZARARA YOL AÇTI. OLAYDA 6 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLURKEN, 1 HAYVAN YARALANDI.

Sürüye yıldırım isabet etti, 6 küçükbaş hayvan telef oldu
02-06-2026 23:04

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yıldırımın düştüğü ağacın altındaki 6 küçükbaş hayvan telef oldu.


Olay, saat 19.00 sıralarında İnegöl’ün kırsal Alibeyköy Mahallesi’ndeki mera alanında meydana geldi. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi İsmail İpek (55), aniden bastıran sağanak yağıştan korunmak amacıyla seraya sığındı. Bu sırada 26 küçükbaştan oluşan sürü ise yakındaki bir ağacın altına toplandı. Şiddetli yağış ve yıldırımın etkili olduğu sırada ağaca yıldırım isabet etti. Büyük bir gürültü duyan İpek, sürüsünün bulunduğu alana koştuğunda hayvanlarının yere serildiğini gördü. Olayda 6 küçükbaş hayvan telef olurken, 1 hayvanın yaralandığı belirlendi.


İhbar üzerine bölgeye gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde inceleme yaparak zarar tespit çalışması gerçekleştirdi ve tutanak tuttu.


Yaşadığı olayı anlatan sürü sahibi İsmail İpek, "Çok şiddetli yağmur yağıyordu, şimşek çakıyordu. Yağmurdan korunmak için seranın içine girdim. Hayvanlar da ağacın dibine gitmiş. İçeri girdikten hemen sonra büyük bir ses geldi. Yıldırım düştü. Hayvanlar dağıldı. Bazıları olduğu yerde kaldı. 6 tanesi öldü, 1 tanesi yaralandı" dedi.


Olayla ilgili zarar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ