USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Tercan’da 12 Mart programı düzenlendi

ERZİNCAN’IN TERCAN İLÇESİNDE, 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA PROGRAM DÜZENLENDİ

Tercan’da 12 Mart programı düzenlendi
13-03-2026 06:34

Erzincan’ın Tercan ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla program düzenlendi.


Tercan Şehit Resul Bayraci Anadolu İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan program, Mamahatun 17 Şubat Ortaokulu Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından öğrenciler tarafından oratoryo ve tiyatro gösterisi sahnelendi. Etkinlikte ayrıca Mehmet Akif Ersoy belgeseli izletildi, kahraman seslendirmesi ve koro konseri gerçekleştirildi.


Programa, Tercan Kaymakamı Neslihan Kısa Duman, Kaymakam Adayı Nihal Özer, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Programda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanları ile İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy saygı, minnet ve rahmetle anıldı.


Etkinlik, protokol üyelerinin öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ