USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’nün yeni başkanı Ahmet Eker oldu

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ’NDE (TAYK) GERÇEKLEŞTİRİLEN YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİYLE BİRLİKTE KOMODOR/YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ AHMET EKER DEVRALDI.

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’nün yeni başkanı Ahmet Eker oldu
12-03-2026 18:15

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’nde (TAYK) gerçekleştirilen yönetim değişikliğiyle birlikte komodor/yönetim kurulu başkanlığı görevini Ahmet Eker devraldı.


Uzun yıllardır kulüp yönetiminde Viskomodor (Başkan Yardımcısı) olarak görev yapan Ahmet Eker birlikte kulüpte bir bayrak değişimi yaşandı; komodorluk görevi 2016 yılından bu yana görevde bulunan Vedat Tezman’dan Ahmet Eker’e geçti. Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’nde 2016 yılından bu yana Komodor olarak görev yapan Tezman Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tezmarin Turizm ve Ticaret A.Ş. CEO’su Vedat Tezman, görevini Ahmet Eker’e devretti. 11 Mart’ta gerçekleştirilen toplantıyla belirlenen yeni yönetimle birlikte, uzun yıllardır yelken sporunun içinde yer alan ve kulüp faaliyetlerinde aktif rol üstlenen Eker’in komodor olarak göreve başlamasıyla TAYK’ın ulusal ve uluslararası yarış organizasyonları ile Türkiye’de açık deniz yelken sporunun gelişimine yönelik çalışmalarını yeni dönemde de sürdürmesi hedefleniyor. "TAYK’ın uluslararası konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz"


Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmet Eker, "Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’nün köklü geçmişi ve yelken sporuna sağladığı katkılar benim için büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda önemli bir motivasyon kaynağı. Bugüne kadar kulübümüz bünyesinde elde edilen başarıların üzerine koyarak TAYK’ın ulusal ve uluslararası yarış organizasyonlarındaki güçlü konumunu daha da ileri taşımayı hedefliyoruz. Türkiye’de açık deniz yelken sporunun gelişmesi, yeni sporcuların bu sporla buluşması ve yarış kültürünün daha geniş kitlelere yayılması için yönetim kurulumuzla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü Yeni Yönetim Kurulu şöyle:


Nazmi Ahmet Eker - Komodor / Yönetim Kurulu Başkanı


Selma Rodopman - Viskomodor / Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı


Merter Öney - Genel Sekreter


Emir İçgören - Sayman


Zeynep Atabay - Yönetim Kurulu Üyesi


Vedat Tezman - Yönetim Kurulu Üyesi


Mehmet Ali Karamehmet - Yönetim Kurulu Üyesi



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ