Ana içeriğe geç

Türkiye, Katar, Endonezya ve Pakistan arasında "Bedir Mutabakat Zaptı" imzalandı

Katar Savunma Bakanlığı, Endonezya Savunma Bakanlığı, Pakistan Savunma Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı arasında çok taraflı Bedir (Badr) Mutabakat Zaptı Katar’ın başkenti Doha’da imzalandı.

SON DAKİKA
Türkiye, Katar, Endonezya ve Pakistan arasında "Bedir Mutabakat Zaptı" imzalandı
1 / 3

Katar Savunma Bakanlığı, Endonezya Savunma Bakanlığı, Pakistan Savunma Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı arasında çok taraflı Bedir (Badr) Mutabakat Zaptı Katar’ın başkenti Doha’da imzalandı.


Katar’ın başkenti Doha bugün savunma alanında tarihi bir ana ev sahipliği yaptı. Millî Savunma Bakanlığı, Katar Savunma Bakanlığı, Endonezya Savunma Bakanlığı ve Pakistan Savunma Bakanlığı arasında ortak iş birliğini güçlendirme ve stratejik ortaklıklar geliştirme kararlılığını yansıtan bir adım olarak çok taraflı "Bedir (Badr) Mutabakat Zaptı" imzalandı. Mutabakat Zaptı; Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Saud bin Abdulrahman bin Hasan Al Thani, Endonezya Savunma Bakanı Yardımcısı Yusuf Jauharı, Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammed Asıf ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından imzalandı.


Söz konusu mutabakat; askerî üretim alanında iş birliğini teşvik etmeyi, dört ülkenin askerî kabiliyetlerini güçlendirmeyi, ayrıca teknik askerî eğitim, araştırma ve geliştirme konularında iş birliğini desteklemeyi amaçlıyor. Girişim, modern savunma sistemlerinin gelişimiyle uyumlu çözüm ve sanayi kollarının oluşturulmasına katkı sağlayacak. Dolunay anlamına gelen "Bedir" ismi verilen mutabakat sayesinde dört ülke birbirini tamamlayacak. Büyük bir askeri ve ekonomik önem taşıyan mutabakat, imzacısı olan ülkeler için kayda değer bir ekonomik öneme de sahip. Her bir ülkenin askerî üretim alanındaki kabiliyetlerinden yararlanılarak iş birliği ve entegrasyon sağlanacak, savunma sanayisi kapasiteleri geliştirilecek ve böylece müttefik ve dost ülkelerin ihtiyaçları karşılanabilecektir. Ayrıca bu mutabakat, katılımcı ülkeler arasındaki askerî iş birliği ufkunu genişletmeye, savunma sanayisi sektöründeki ilişkilerini geliştirmeye ve güvenlik ile istikrarı destekleyip ortak hedeflere ulaşılmasını sağlayacak şekilde çok taraflı iş birliğini güçlendirmeye katkıda bulunacak.

Haber kaynağı: İhlas Haber Ajansı

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle