Ana içeriğe geç

Yaşlılar ebru sanatıyla kendi eserlerini ortaya çıkardı

ADIYAMAN'DA 1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ DOLAYISIYLA AİLE VE SOSYAL HİZMETLER ADIYAMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAŞLI VATANDAŞLARA YÖNELİK PROGRAM DÜZENLENDİ.

SON DAKİKA
Yaşlılar ebru sanatıyla kendi eserlerini ortaya çıkardı

Adıyaman’da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından yaşlı vatandaşlara yönelik program düzenlendi.


Program kapsamında 15 yaşlı vatandaş, Sahabe Hz. Safvan bin Muattal’ın kabrinin bulunduğu külliyeyi ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından vatandaşlar, külliye içerisinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinliğin devamında Ebru Sanatı Öğreticisi Dilek Yelken Öztunç tarafından katılımcılara ebru sanatının uygulanışı anlatıldı. Ebru sanatının yapım aşamalarını uygulamalı olarak gören yaşlı vatandaşlar, daha sonra kendileri de çalışma yaparak farklı eserler ortaya çıkardı.


Vatandaşların çalışmalarına Adıyaman Vali Yardımcısı Emine Karataş ile Aile ve Sosyal Hizmetler Adıyaman İl Müdürü Mesut Polat da eşlik etti.


Erdoğan Vural, "Yaşlılar haftası münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde sağolsun bizi Safvan bin Muattal Hazretlerinin makamına getirdi, ziyaretimizi yaptık. Şuanda da burada ebru sanatı da efendim arkadaşlar sanat hakkında bilgi aldı sanatı yaptı. Evet bizlerde yaptık" dedi.


Mustafa Önderci ise "Sosyal hizmetlerimizin göstermiş olduğu bu etkinlikten dolayı herkese teşekkür ediyoruz, sizlere de teşekkür ediyoruz. Daha önceden böyle bir etkinlik yapmadık fakat çok memnun kaldık. Arkadaşlarımız bu etkinliklere katıldılar. Güzel resimler piyasaya çıktı" diye konuştu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle