USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

YAVRU TEMALAR DOĞA İÇİN YÜRÜDÜ

Marmaris’te, 6 okul 13 sınıfın katıldığı, Marmaris Yavru Tema Farkındalık Yürüyüşü etkinliği büyük ilgi gördü. Doğanın korunmasına dikkat çeken Yavru TEMA’lar ellerinde, ‘Ağaçsız Nefes Alınmaz, Yeşili Koru, Dünyayı Koru, Dünya Hepimizin, Türkiye Çöl Olmasın, Toprağı Koru İklimi Koru, Ormansız Yurt Vatan Değildir’ yazılı pankart ve dövizler taşıdı, şarkılar söyledi.

YAVRU TEMALAR DOĞA İÇİN YÜRÜDÜ
31-03-2022 09:34
23-12-2023 14:08

ARZU SARITAŞ

Marmaris Yavru Tema Farkındalık Yürüyüşü için minikler toplandı. Evren Paşa, Şehit Ahmet Benler, Atatürk, Ahu Hetman, Sıtkı Zaralı ve Nedip Cengiz Eker İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, farkındalık yürüyüşü için Uzun Yalı sahilinde toplandı. Ellerinde, ‘Ağaçsız Nefes Alınmaz, Yeşili Koru, Dünyayı Koru, Dünya Hepimizin, Türkiye Çöl Olmasın, Toprağı Koru İklimi Koru, Ormansız Yurt Vatan Değildir’ pankart ve dövizler taşıyan minikler, Atatürk Meydanına doğru yürüyüşe başladı. Yürüyüş esnasında hep bir ağızdan doğa şarkıları söyleyen miniklere, vatandaşlar da eşlik etti, büyük ilgi gösterdi. Atatürk Meydanında Yavru TEMA’lar, doğanın korumasına ve geleceğe iyi bir çevre bırakılmasına dikkat çekti. Yavru TEMA’lar önceki gün Bozburun Mahallesi’nde de farkındalık yürüyüşü yapmıştı.

DOĞAYI KORUMANIN ALFABESİ ORMANLARI KORUMAKLA BAŞLIYOR

Atatürk Meydanı’nda Marmaris TEMA Sorumlusu Mehmet Kalınsaz konuşma yaptı. Mehmet Kalınsaz, “Çok değerli Yavru TEMA’larımız, öğretmenlerimiz, tema vakfı gönüllüleri, bugün toprağa ve ormana saygı Yavru TEMA Farkındalık Yürüyüşümüzde birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Toprağımızı temiz tutmak ve korumak, suyumuzu, denizlerimizi, göllerimizi temiz tutmak ve korumak, soluk aldığımız havamızı temiz tutmak ve korumak ve ormanlarımızı temiz tutmak ve korumak bizim siz çocuklarımıza borcumuzdur. Bunlar aynı zamanda TEMA Vakfının amaçlarıdır.

Toprağı, suyu, havayı korumanın alfabesi ormanları korumakla başlıyor. Evet biliyoruz, üzerinde yaşadığımız toprağımız şiddetli erozyon ile karşı karşıyadır. Geçen yıl çıkan orman yangınlarında topraklarımız yerinden oldu. Sadece ağaçlar yanmadı. Ormanın ev sahipliğini yaptığı börtü böcek, hayvanlar, bitkiler ve diğer canlılarında yok oluşuna üzülerek, ağlayarak hep birlikte şahit olduk. Yağan yağmurlardan sonra sokaklarımız, yollarımız ve denizimiz bir cm binlerce yılda oluşan ormanın en verimli toprakları ile doldu, biz bunu yaşayarak gördük” dedi.

UMUTLAR HEP YEŞİL KALACAK

İklim değişikliğine karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Kalınsaz, gelecek nesillere iyi ve temiz bir çevre bırakmanın herkesin borcu olduğunu dile getirdi. Kalınsaz sözlerine şöyle devam etti: “Bugün, Yavru TEMA yürüyüşümüzle umutlandık. 30 yıl önce Toprak Dede ve Yaprak Dede tarafından kurulan TEMA Vakfının bugün Türkiye genelinde bir milyona yakın Marmaris’te 7 bine yaklaşan gönüllüsünden bir kısmı olan bizlerle, siz Yavru TEMA’ lar olarak bugünkü verdiğiniz mesajlarla umutlarımızı yeşerttiniz. Toprağın üretilemeyen tek varlık olduğunu hatırlattınız. Ormanlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini hatırlattınız. Hep birlikte “Türkiye Çöl Olmayacak”, “Umutlar Hep Yeşil Kalacak” diyoruz.  Bizlere her türlü desteği veren ilçemiz yöneticilerine, Marmaris Orman yangınlarındaki şehitlerimize, İlçe Milli eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize, siz Yavru TEMA’ larımıza ve velilerimize Topraklarımız adına çok teşekkür ediyoruz, Tüm Marmarislilerin gönlüne talibiz ve onları gönüllü olmaya davet ediyoruz. Saygılarımızı sunuyoruz”


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ