Siyaset

14 yıl sonra Türk İş Dünyası Heyeti Şam’ı ziyaret etti

14 yıl sonra bir ilk: Türk iş dünyası heyeti şam'ı ziyaret etti

14 yıl sonra Türk İş Dünyası Heyeti Şam’ı ziyaret etti
18-06-2025 13:03

Türkiye-Suriye ilişkilerinde tarihi bir adım atıldı. 14 yıl aradan sonra ilk kez Türk iş insanlarından oluşan bir heyet, Şam Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Heyete, Türkiye-Suriye İş Konseyi Başkanı Mehmet Salih Balta başkanlık etti.


14 yıl aradan sonra ilk kez Türk iş insanlarından oluşan bir heyet, Şam Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret, Suriye’nin eski rejimden kurtuluşunun ardından iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yeniden canlandırılması açısından kritik bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Heyet, üretim ve sanayi alanlarında ortak projeler geliştirme amacıyla Şam’a geldi.


Karşılama ve İş Birliği Mesajları


Heyeti, Şam Sanayi Odası Başkanı Mühendis Mohammad Ayman Mawlawi ve Oda yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Görüşmelerde, sanayi alanında ortaklıklar kurulması, daha önce askıya alınan ticaret anlaşmalarının yeniden devreye alınması ve sürdürülebilir kalkınma projelerinin hayata geçirilmesi gibi konular masaya yatırıldı.


Ortak sanayi bölgeleri ve yatırım projeleri gündemde


Taraflar, Türk ve Suriyeli iş insanlarının ortak sanayi şirketleri kurması, teknoloji ve bilgi transferi yapması gibi başlıklarda mutabakata vardı. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki sanayi ve ticaret entegrasyonunun artırılmasının hem istihdama hem de ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacağı vurgulandı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER