
Sempozyumun açılışında konuşan Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sabri Sidekli, bugüne kadar yapılan sempozyumların içinde katılım olarak en yüksek katılımın gerçekleştiğini belirtti. Sidekli, “Dört gün sürecek sempozyumda sınıf öğretmenliğinin güncel sorunları ayrıntılı olarak tartışılacak. Sempozyuma gönderilen bin 500’e yakın bildiri içerisinden bin 200’ünün sözlü bildiri olarak sunulması bilim kurulu ve hakem kurulu tarafından uygun görüldü. Bunlar 300 oturumda bin 200 sözlü bildiri, 32 panel bildiri ve 16 çalıştay ile gerçekleştirilecek” dedi.
MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan sempozyumun amacı, sınıf öğretmenliği ve ilkokul eğitimine yönelik bilimsel çalışma, uygulama ve deneyimleri paylaşmak, bu alanda çalışan akademisyen, öğretmen ve öğrencileri bir araya getirerek bilimsel ve sosyal etkileşimi üst düzeye çıkarmak. Bu sempozyum bin 250 kişiyle şimdiye kadar en yüksek katılım olan bir sempozyum. Bu sayının içersinde 400’ü aşkın da sınıf öğretmeni bulunuyor. Sempozyumların 4 ana amacı var. Bunlardan en önemlisi paylaşımcılık. Burada bilgilerimizi, gelecekle ilgili uygulamalarımız hayallerimizi paylaşıyoruz. Diğer ayağı tanışma, bilimsellik ve katkı” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, kendisinin de bir eğitimci olduğunu belirterek, “Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Sınıf öğretmenleri toplumun tamamı ile ilgilenmek zorunda” dedi.
Konuşmaların ardından Yılın Öğretmeni seçilen Menteşe ilçesi Günlüce İlkokulu öğretmeni Gülin Hazer ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Doçentlik unvanı almaya hak kazanan öğretim üyelerine belgeleri verildi.
Editor : Haberpanelim