
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği 8. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası, Malatya Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle start aldı.
25-29 Ağustos tarihleri arasında devam edecek turnuvaya 11 farklı ülkeden 96 yabancı sporcu ve Türkiye’nin 47 ilinden 390 sporcu olmak üzere toplam 486 sporcu katılıyor. Açılış programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti İl Başkanı Ali Bakan, Gençlik Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, Türkiye Satranç Federasyonu Malatya Temsilcisi Cemal Gürsel Toy ile çok sayıda sporcu ve protokol üyeleri katıldı.
Turnuvanın açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nda 486 sporcuyu ilimizde ağırlıyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak Malatya’nın tarihi ve turistik değerlerini tanıtmayı hedefliyoruz. Sporu ve gençleri desteklemeye devam ediyoruz. Şehrimizin fiziki olarak yeniden ayağa kalktığı bu dönemde moral ve motivasyonu yükseltecek etkinliklere ağırlık veriyoruz" dedi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan ise, "Malatya’nın yaşadığı deprem sonrası eğitim, kültür ve spor faaliyetleri çok önemli hale geldi. Belediye Başkanımıza bu anlamda teşekkür ediyorum. Sporcu kardeşlerimize de başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, "Başkanımızın spora yaptığı yatırımlar ve projeler Malatya’yı spor kenti yapma yolunda büyük adımlar. Bu tür organizasyonlar gençlerimizin gelişimi açısından çok değerli" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve sporcular, turnuvanın ilk satranç karşılaşmasını başlatarak organizasyonun resmi açılışını gerçekleştirdi.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi