Gündem

Antalya yazlık çiçeklerle rengarenk olacak

Antalya büyükşehir belediyesi park bahçeler dairesi başkanlığı 2 milyon yazlık çiçeği toprakla buluşturuyor. çalışmayla yaz aylarında antalya caddelerinde renk cümbüşü yaşanacak.

Antalya yazlık çiçeklerle rengarenk olacak
26-05-2024 11:32

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı 2 milyon yazlık çiçeği toprakla buluşturuyor. Çalışmayla yaz aylarında Antalya caddelerinde renk cümbüşü yaşanacak.


Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri kentin ana artel ve caddelerinde yazlık çiçek ekimini sürdürüyor. Kentin dört bir yanında devam eden çalışmalarla Antalya rengârenk bir görünüme kavuşuyor. Hurma Bitki Üretim Tesislerinde üretilen 2 milyon yazlık çiçek, ilçelerde ve kentin merkez noktalarında dikim çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında kavşaklar, refüjler ve parklara Vinca, Tagates, Vapur Dumanı, Horoz İbiği türü çiçeklerin dikimi yapıldı. Çalışmalar devam ediyor


Park ve Bahçeler ekipleri, Kaleiçi, Atatürk Caddesi, Antalyaspor Kavşağı, Lara Bulvarı, Sampi Kavşağı, Yeni Sanayi Kavşağı’nda çalışmalarını tamamlarken, etap etap devam eden çalışmalarda diğer kavşak ve refüjlerde dikim işlemleri devam edecek. Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de çalışmalarını sürdüren ekipler Manavgat ilçesine bağlı Türkbeleni mesire alanında 20 bin yazlık çiçek ekimi gerçekleştirdi. Demre’de ise kavşaklara tagates türü yazlık çiçeklerin ekimi yapıldı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER