Siyaset

Avusturalya Başbakanı Albanese: "Netanyahu Gazze’deki insani krizi inkar ediyor"

Avusturalya başbakanı anthony albanese, "israil başbakanı binyamin netanyahu, gazze’deki insani krizi inkar ediyor" dedi.

Avusturalya Başbakanı Albanese: "Netanyahu Gazze’deki insani krizi inkar ediyor"
12-08-2025 11:35

Avusturalya Başbakanı Anthony Albanese, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki insani krizi inkar ediyor" dedi.


Avusturalya Başbakanı Anthony Albanese, dün Filistin Devleti’nin Eylül ayında yapılacak BM Genel Kurulu’nda resmen tanıyacaklarını duyurmuştu. Albanese, bugün yaptığı açıklamada ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki insani krizi "inkar" ettiğini söyledi. Netanyahu hükümetinin müttefiklerinin görüşlerini dinlemekteki isteksizliğinin Avustralya’nın Filistin devletini tanıma kararında etkili olduğunu söyleyen Albanese, Netanyahu ile bu konuyu görüşmek üzere yaptığı telefon görüşmesini hatırlatarak, "Netanyahu, kamuoyuna da açıkladığı gibi, masum insanlara yönelik sonuçları inkar ettiğini bana bir kez daha yineledi" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER