Ekonomi

Bafra’da sera yatırımları artıyor

SAMSUN VALİSİ ORHAN TAVLI, BAFRA SERA ORGANİZE TARIM BÖLGESİ'NDE FAALİYET GÖSTEREN VE YAPIMI SÜREN SERALARDA İNCELEMELERDE BULUNARAK YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI.

Bafra’da sera yatırımları artıyor
27-06-2026 21:31

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Bafra Sera Organize Tarım Bölgesi’nde(OTB) faaliyet gösteren ve yapımı süren seralarda incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Vali Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, Kızılırmak’ın bereketiyle öne çıkan Bafra Ovası’nda tarımsal üretime katkı sağlayan Bafra Sera Organize Tarım Bölgesi’ni ziyaret etti. Vali Tavlı, ziyaret kapsamında bir tarım firmasına ait 24 bin metrekarelik alanda kesme gül üretimi yapılan serayı gezdi ve üretim faaliyetlerini yerinde inceledi. Ardından başka bir firmanın 160 bin metrekarelik alanda meyve yetiştiriciliği yapacağı seranın inşaat sahasında incelemelerde bulunan Tavlı, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Ziyarette, Bafra Sera Organize Tarım Bölgesi’nin bölgesel tarımsal kalkınmaya, üretime ve istihdama sağlayacağı katkılar değerlendirildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER