Eğitim

BEUN’da "Sosyoloji Günleri Sempozyumu" başladı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (BEUN) EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN "SOSYOLOJİ GÜNLERİ SEMPOZYUMU", FARABİ KAMPÜSÜ DOÇ. DR. ALİ ARSLAN KONFERANS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN AÇILIŞ PROGRAMI İLE BAŞLADI. AKADEMİSYENLERİN, ARAŞTIRMACILARIN, FARKLI ÜNİVERSİTELERDEN GELEN ÖĞRETİM ÜYELERİNİN VE ÖĞRENCİLERİN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ SEMPOZYUM, ÜÇ GÜN BOYUNCA ÇEŞİTLİ OTURUMLARLA BİLİMSEL TARTIŞMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK.

BEUN’da "Sosyoloji Günleri Sempozyumu" başladı
26-11-2025 14:28

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ev sahipliğinde düzenlenen "Sosyoloji Günleri Sempozyumu", Farabi Kampüsü Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. Akademisyenlerin, araştırmacıların, farklı üniversitelerden gelen öğretim üyelerinin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyum, üç gün boyunca çeşitli oturumlarla bilimsel tartışmalara ev sahipliği yapacak.


Açılış Töreni, Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda aziz şehitlerin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmalarına geçildi. İlk olarak kürsüye gelen BEUN Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vefa Saygın Öğütle, üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen bu sempozyumun önemli çıktılar üretmesini temenni ederek, organizasyona katkı sunan başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere emeği geçe herkese teşekkür etti.


Prof. Dr. Öğütle’nin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Geniş, sosyoloji alanının yalnızca kendi içinde değil, disiplinlerarası bir bilim etkileşimiyle daha da anlam kazandığını vurguladı. Prof. Dr. Geniş, sempozyumun bu yönüyle önemli bir bilimsel buluşma niteliği taşıdığını ifade ederek, başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


Prof. Dr. Geniş’in ardından BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, sempozyumun önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Karasu konuşmasında, düşüncenin sınırlarını genişleten, bilimin ışığını genç zihinlerle buluşturan bu programın; genç sosyologların çalışmalarını görünür kılması, üretimlerini paylaşmaları ve akademik tartışmalara katılmaları için önemli bir zemin sunduğunu belirtti. Üniversitenin bilimsel üretime verdiği önemden söz eden Karasu, bölgede kalıcı bir akademik iş birliği ağı oluşmasına vesile olması temennisiyle organizasyonda emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere tüm bilim insanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.


Açılış konuşmalarının ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erden Atilla Aytekin, "Başka Bir Fin de Sicle: Yirminci Yüzyıl Sonunda Sanayisizleşme Süreçleri" başlıklı sunumuyla katılımcılara kapsamlı bir değerlendirme sundu.


Sunumun ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi. 25-26-27 Kasım 2025 tarihlerinde devam edecek olan "Sosyoloji Günleri Sempozyumu", farklı oturumlar ve akademik paylaşımlarla üç gün boyunca bilim dünyasını bir araya getirmeyi sürdürecek.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER