Kültür Sanat

‘’Bütün Renkler Gazze’ye’ Bağış Sergisi sanatseverlerle buluştu

HAK-İŞ KONFEDERASYONU VE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KATKILARIYLA, GAZZE HALKINA DESTEK AMACIYLA DÜZENLENEN ‘BÜTÜN RENKLER GAZZE’YE’ BAĞIŞ SERGİSİ, ANKARA RESİM VE HEYKEL MÜZESİ’NDE SANATSEVERLERLE BULUŞTU.

‘’Bütün Renkler Gazze’ye’ Bağış Sergisi sanatseverlerle buluştu
07-10-2025 16:39

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Gazze halkına destek amacıyla düzenlenen ‘Bütün Renkler Gazze’ye’ Bağış Sergisi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.


HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 50’nci yılı etkinlikleri kapsamında, ‘Bütün Renkler Gazze’ye’ isimli Bağış Sergisi düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Gazze halkına destek amacıyla düzenlenen sergiden elde edilecek gelirler Gazze’ye bağışlanacak.


HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, serginin hem HAK-İŞ’ in 50’nci yıl kutlamaları hem de Gazze halkına destek amacı taşıdığını belirterek, "Konfederasyonumuzun 50’nci yıl kutlamaları içerisinde bir sanat-kültür faaliyeti gerçekleştirme niyetimiz ile birleştirdiğimizde bu güzel topluluğu, bu güzel eserleri bir araya getirmiş bulunmaktayız. Filistin adına, onlara yardım adına sendikacılar ve sanatçıların eserlerini buluşturmak istedik. 731 gündür Gazze’de kardeşlerimiz, evlatlarımız, annelerimiz, büyüklerimiz topyekün bir katliam ile karşı karşıya. Gazze’nin yanındayız ama daha fazlasını bekliyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi değil ama Gazze ayakta, Filistin ayakta. Bu kahraman çocukları, anneleri kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşamaya devam eden Filistinlilere de teşekkür ediyorum. Gazze için atacağımız her adım insanlık adına atılmış bir adımdır" dedi.


"Gazze’nin acısına duyarsız kalmayan, sanatını vicdanıyla birleştiren sanatçılarımızın eserleriyle buradayız"


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ise, Gazze’nin acısına sanat yoluyla dikkat çekmenin önemini vurgulayarak, "Bugün burada, Gazze’nin yıkıntıları arasında hala direnen hayatların, çocuk çığlıklarının ve annelerin dualarının yankılandığı ‘Bütün Renkler Gazze’ye’ Bağış Sergisi’nin açılışındayız. HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 50’nci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla Gazze’nin acısına duyarsız kalmayan, sanatını vicdanıyla birleştiren sanatçılarımızın eserleriyle buradayız" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Genel Başkan Arslan, katılımcılara fidan takdim etti ve ardından 31 eserin yer aldığı sergi salonunu gezdi.


Sergi, 7-13 Ekim tarihleri arasında Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde ziyarete açık olacak.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER