Kültür Sanat

Damak çatlatan lezzetler Osmaniye’de görücüye çıktı

Osmaniye’de "türk mutfağı haftası" etkinliği düzenlendi

Damak çatlatan lezzetler Osmaniye’de görücüye çıktı
27-05-2024 17:23

Osmaniye’de "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" etkinliğinde kentin yöresel lezzetleri ile ürünleri sergilenerek tanıtıldı.


Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Cebelibereket Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Etkinlikte vatandaşlar dövme pilavı, sarma, dolma, etli kömbe, içli köfte, toyga çorbası, Zorkun tava gibi yöresel ürünlerin ikramı yapıldı. Ayrıca tescilli ürünlerin sergisi ve yöresel yemeklerin tanıtımı da büyük beğeni topladı.


Bu tür etkinliklerin mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılması için önemli olduğunu söyleyen Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, "21-27 Mayıs tarihleri Türk Mutfağı haftası olarak ilan edildi. Osmaniye’nin coğrafi konumu, tarihi süreç içerisindeki bölgede kurulan uygarlıklar, göçte gelen toplulukların getirdiği yeni açılımlar, ilimizin mutfak kültüründeki çeşitliliği ve zenginliği arttırmıştır. Osmaniye’mizin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle Çukurova’nın mutfağının genel karakteristik özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır. Osmaniye mutfağı içerisinde aynı zamanda Akdeniz mutfağının özelliklerini yansıtabilecek düzeyde bir beslenme şeklinin de var olduğu bir gerçektir. Osmaniye tarihi dokusu, zengin, yöresel lezzetleriyle ülkemizdeki önemli gastronomi şehirlerarasında yer almaktadır. Toyga çorbası aynı zamanda kültürel miras listesi içerisine de girmiş bulunmaktadır. Osmaniye mutfak kültürü ve yöresel ürünlerimizin gerek ilimizde gerekse yurtiçinde kutlanılması yerel ve ulusal arenada ses getirecektir" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER