
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat’ı ziyaret eden Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, "Dicle Üniversitesi’nde Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü’nün açılması için rektörümüzden talepte bulunduk. Oda olarak her türlü desteği sunmaya hazırız" dedi.
Ziyarette DİKO Başkanı Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır’ın köklü kuyumculuk geleneği ve tescilli ürünleri üzerine görüşlerini sundu. Yüksel, şehirde yaklaşık 600 işletme, 100’den fazla üretim atölyesi ve 50 bine yakın istihdam bulunduğunu, buna rağmen üniversite bünyesinde kuyumculuk ve takı tasarımı bölümü bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Yüksel, "Diyarbakır kuyumculukta Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biridir. Ancak üniversitemizde bu alanda eğitim veren bir bölüm bulunmaması büyük bir kayıptır. Bizler, gençlerimizin şehrimizde kalmasını, modern tasarım ve üretim tekniklerini burada öğrenmesini istiyoruz. Bu yüzden Dicle Üniversitesi’nde Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü’nün açılması için rektörümüzden talepte bulunduk. Oda olarak her türlü desteği sunmaya hazırız" dedi.
Eronat ise oda yönetiminin sunduğu talebi çok değerli bulduğunu ifade ederek, "Diyarbakır’ın kültürel mirasına ve ekonomisine böylesine önemli katkısı olan bir sektöre üniversite olarak kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Oda yönetiminizin bu girişimi oldukça kıymetlidir. Sizlerin katkısıyla bu bölümün açılması için gerekli çalışmaları başlatacağız. Diyarbakır’ın marka değerine değer katacak bu adımda sizlerle iş birliği içinde olacağız" şeklinde konuştu.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA