İnsan

Diyarbakır’daki metruk binaların yıkımına devam ediliyor

DİYARBAKIR’IN BAĞLAR İLÇESİNDE METRUK BİNALARIN YIKIMI GEÇEN YIL BAŞLAMIŞ ARDINDAN DURULMUŞTU. VATANDAŞLARIN İHBARLARI VE MAHALLE MUHTARLARININ ŞİKAYETLERİ ÜZERİNE YIKIMLAR TEKRARDAN BAŞLADI.

Diyarbakır’daki metruk binaların yıkımına devam ediliyor
04-03-2026 14:55

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde metruk binaların yıkımı geçen yıl başlamış ardından durulmuştu. Vatandaşların ihbarları ve mahalle muhtarlarının şikayetleri üzerine yıkımlar tekrardan başladı.


Bağlar ilçesinde uzun süredir vatandaşların güvenliği ve huzuru açısından tehdit oluşturan metruk yapıların yıkımın çalışmalarına tekrardan başlanıldı. Geçen yıl başlayan yıkımlar durdurulmuş ve devam etmemişti. Mahalle sakinlerinin talebi, ve muhtarların ısrarlı takibi ve ilgili kurumlarla yürütülen yoğun yazışmalar sonucunda, tehlike arz eden yapılar bir bir kaldırıldı. Yıllardır mahalle sakinlerinin şikayetlerine konu olan bu yapılar hem çocukların güvenliği hem de mahalle estetiği açısından önemli bir sorun teşkil ediyordu. Gerçekleştirilen bu çalışmalarla birlikte, yeni yaşam alanlarının oluşturulması, çevre düzenlemelerinin yapılması ve güvenli bir ortamın kalıcı hale getirilmesi hedefleniyor. Yıkım çalışmalarının en yoğun olduğu mahalle ise Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi oldu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER