Gündem

Dünya Çevre Gününde Menteşe’de anlamlı etkinlik

Menteşe belediyesi, 5 haziran dünya çevre günü’nü kentsel sit alanı olan saburhane meydanı’nda düzenlediği etkinliklerle kutladı.

Dünya Çevre Gününde Menteşe’de anlamlı etkinlik
30-05-2025 13:51

Menteşe Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kentsel sit alanı olan Saburhane Meydanı’nda düzenlediği etkinliklerle kutladı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte mahalle sakinlerine 30 ton kireç dağıtıldı, badana yapıldı. Geri dönüşüm ve atık pil yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.


Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe CHP Menteşe İlçe Başkanı Nail Kızıl, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, çevre dernekleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Etkinlikte konuşan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Topbaş konuşmasında çevre temizliğine gösterdiği hassasiyet nedeniyle Menteşe Belediyesi’ne teşekkür etti. Topbaş, "Mahallemizde belediyemizin çevre temizliği konusundaki özeni ve düzenli hizmetlerinden son derece memnunuz. Başkanımıza ve ekibine mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum" dedi.


Menteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Muhsin Yaşar da sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.


Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, çevre sorunlarının hayatın her alanını etkilediğini belirterek, "Bugün burada bir ağaca, bir kuşa, bir çocuğun tertemiz nefesine sahip çıkmak için toplandık. Dünya artık her zamankinden daha yüksek sesle yardım istiyor. Küresel ısınma, kuraklık, orman yangınları, deniz kirliliği ve yok olan canlı türleri, pandemi döneminde yaşadığımız gıda krizi hepimizi doğrudan etkiliyor. Artık çevre sorunları sadece haberlerde izlediğimiz bir konu değil; Dünya’nın bir başka yerinde Himalayalar’daki buzulların erimesi, bizim zeytin ağacımızı etkiliyor. Bu yüzden bilinçlenmek ve çocuklarımıza neden çevreyi korumaları gerektiğini anlatmak zorundayız. Pet şişeyi yere atan çocuklarımıza atma demek yerine, onu neden atmaması gerektiğini, o çöpü yere atınca ne olur? Dünyamız nasıl değişir? Bunu çocuklarımıza öğretmemiz, çevre bilincini anlatmamız lazım. Biz belediye olarak neler yapıyoruz? Öncelikle çocuklarımızı, gençlerimizi bilinçlendirecek etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Yeşil alanları gri suyla atık suyla yıkıyoruz. Eğitimler veriyoruz. Belediyemizin temizlik çalışanları, hiç durmadan gece gündüz şehrimizi temiz tutmak için çalışıyorlar. Biz de bu konuda çöplerimizi zamanında ve mümkünse evlerimizde ayrıştırarak çıkarmamız lazım. Çünkü çevre temizliği hepimizin görevi" dedi.


Konuşmasının ardından Başkan Köksal Aras, plastik kullanımını azaltmaya yönelik olarak etkinliğe katılan tüm çocuklara matara hediye etti. Ayrıca Kocamustafendi İlkokulu Müdürü İlker Koçar, Emirbeyazıt İlkokulu Müdürü Bilal Şahin ve İMKB Okul Müdürü Nuri Can’a geri dönüşüm katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Atık pil yarışmasında dereceye giren Emirbeyazıt ve Kocamustafendi İlkokulu öğrencilerine de hediyeleri verildi.


Etkinlik kapsamında Ahmet İftar’ın atık malzemelerden yaptığı sergiyi ziyaret eden Başkan Köksal Aras, daha sonra Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Topbaş ve çocuklarla birlikte Saburhane Meydanı’nda badana yaptı. Renkli anlara sahne olan etkinlikte çevre bilincine dikkat çekildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER