
10 Ekim 2025 tarihleri arasında Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) uygulayıcı eğitimi düzenlendi.
Düzce İl Ambulans Servisi Başhekimliği eğitim salonunda, kamu hastanelerinde görev yapan personellere yönelik olarak gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında; Türkiye afet yönetimi ve sağlık hizmetleri, hastanelerde afet risklerinin azaltılması, afet ve acil durumlarda müdahale yönetimi, olay bildirimi ve acil müdahale planının aktivasyonu, tıbbi kapasite ve lojistik malzemelerin yönetimi, psikososyal destek faaliyetleri ile afet sonrası iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmaları gibi konular ele alındı. Teorik bilgilerin yanı sıra masa başı uygulamalarıyla katılımcıların pratik becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.
Üç gün süren uygulayıcı eğitime, Düzce’de ki kamu hastanelerinden toplam 21 personel katılım sağladı. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgeleri, eğitmenlere ise özverili katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, "Sağlık hizmetleri başkanlığı acil ve afetlerde sağlık hizmetleri birimi koordinasyonunda düzenlenen hastane afet ve acil durum planlarının amacı; ülke genelindeki tüm hastanelerin afetlere karşı gerekli önlemleri almasını, afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetlerine ilişkin hazırlıklarını önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca dış yardıma ihtiyaç duymadan kendi kendine yeterli hale gelmelerini sağlamaktır" dedi.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA