Teknoloji

Efelerli öğrenciler robot tasarımında Ege Bölgesi birincisi oldu

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI KOORDİNESİNDE DÜZENLENEN EGE BÖLGESİ EN İYİ ROBOT TASARIMI YARIŞMASI’NDA EFELER ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ BÖLGE BİRİNCİLİĞİ ELDE EDEREK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI.

Efelerli öğrenciler robot tasarımında Ege Bölgesi birincisi oldu
09-03-2026 10:22

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde düzenlenen Ege Bölgesi En İyi Robot Tasarımı Yarışması’nda Efeler Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri bölge birinciliği elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde düzenlenen Ege Bölgesi En İyi Robot Tasarımı Yarışması, birbirinden farklı tasarımların katımıyla gerçekleştirildi. Yarışmada teknoloji ve robotik alanında yeteneklerini sergileyen öğrenciler, geliştirdikleri robot tasarımıyla jüri üyelerinin karşısına çıktı. Yarışmaya Aydın’dan katılan Efeler Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de jüriden tam not alarak Ege Bölgesi birinciliğini kazandı. Musab Duha Güneş, Ömer Erge, Noyan Büyükdacık ve Muhammed Erdoğan isimli öğrenciler, danışman öğretmenleri Deniz Çetinkaya rehberliğinde yarışmada önemli bir başarıya imza atarak dikkatleri üzerine çekti.


Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda "Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde düzenlenen Ege Bölgesi En İyi Robot Tasarımı Yarışması’nda Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak bölge birincisi oldu. Bu gurur tablosunda emeği geçen ortaokul öğrencilerimizi ve rehberlik eden öğretmenimizi kutluyoruz" ifadeleri yer aldı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER