Marmaris

Marmaris’te bir inat uğruna öğrenciler perişan

Marmaris’in Armutalan Mahallesi’nde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle iki yıl önce eğitimi durdurularak boşaltılan binadaki bir işletmecinin binayı terk etmemesi nedeniyle başka okula nakledilen 880 öğrenci sıkıntı çekiyor. Veliler büyük eyleme hazırlanıyor.

01-05-2024 18:34
09-05-2024 15:53

Marmaris’in Armutalan Mahallesi’nde depreme dayanıksız olması nedeniyle boşaltılan Evren Paşa İlköğretim Okulu binasındaki bir işletmecinin işyerini boşaltmaması nedeniyle okul tadilata giremiyor. Marmaris Ortaokulu’na aktarılan 800 öğrenci sıkışık eğitimden bunalınca veliler ayaklandı. İşletmecinin bir an önce binayı terk ederek binanın tadilata girerek önümüzdeki eğitim öğretim yılında çocuklarının yeni okullarına taşınması isteniyor.

Yüzlerce öğrencinin mağdur olduğunu belirten Okul Aile Birliği Başkanı Görkem Savaş, “Bu bir insanlık dramı. Çocukları üzmeyelim. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

 

YENİ DÖNEMDE OKULUMUZDA OLMAK İSTİYORUZ

Başka okulda sıkışık bir vaziyette eğitim gören çocukların bir an önce kendi okullarına dönmeleri gerektiğini sözlerine ekleyen Savaş, “Okulumuz depreme dayanıksız olması nedeniyle boşaltıldı, Bu işletme de aynı binada. Okul depreme dayanıksız ise bu iş yeri de aynı binada, nasıl aynı durumda olmaz? Yeni dönemde okulumuzda olmak istiyoruz. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. İşletme sahibi ile görüştük, yer bulamadıkları gerekçesi ile hala boşaltmadı. Ayrıca yürütmenin durdurulması için dava açmışlar. Hem Marmaris Ortaokulu ve hem de Evren Paşa İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri mağdur oluyor. Bu çocuklar kendi okullarını istiyor” diye konuştu.

 

20 ÖZEL EĞİTİMLİ ÖĞRENCİ BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYOR

Okulda 780 ilköğretim, 80 anaokulu öğrencisi ile birlikte 20 özel eğitimli öğrenci olmak üzere toplam 880 çocuk öğrenim görürken bu öğrenciler 2,5 kilometre uzaklıktaki Marmaris Ortaokulu’na nakledilmeleri ulaşım zorluğunu da beraberinde getirdi. Evleri Armutalan’da olup yürüyerek okula gidebilen öğrenciler zorunlu olarak servislere dahil oldu. En büyük sıkıntıyı ise özel eğitimli öğrenciler yaşıyor.

İŞLETME SAHİBİ BAZI VELİLER ALIŞVERİŞİ KESECEK

Öte yandan çocuklarının kendi okullarına dönmesini isteyen bazı işletme sahibi veliler de Yeni Sayfa’ya yaptıkları açıklamada, “Bizler de işletme sahibiyiz. Bizim çocuklarımızın geleceği çok önemli. Bu işletme sahibi eğer bu ısrarında devam ederse kendisinden alış verişi keseceğiz. İçimizde büyük kuruluşlar var ve o kuruluşlar da orası ile alış veriş yapıyor. Çok kısa sürede binanın boşaltılmasını istiyoruz. Hatta kendisine İçmeler’de yer bile bulundu, kirasının 6 aylığı da karşılanacaktı. Fakat kendisi kabul etmedi” şeklinde açıklamalarda bulundular.

 Çocukların Hakkına Giriyorlar

İşletme yetkilileri yer bulamadıkları gerekçesi ile hala boşaltmadı. Şuanda kiracılık hakkını kullanarak boşaltmıyorlar. Bizi mağdur durumda bırakıyorlar. Yüzlerce çocuğumuzun hakkına giriyorlar. Okulumuz olmadığı için personel giderimizi karşılayamıyoruz. Bu nedenle bugün Marmaris Ortaokulu bahçesinde giderlerimizi karşılayabilmek adına kermes düzenledik. Tüm yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında kendi okulumuzda olmak istiyoruz. Çocukları üzmeyelim” dedi.


Editor : Arzu BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER